Videoyu kim hazırladı bilmiyorum ama bakteri ve virüsler arasında çok fark var. Antibiyotikler grip virüsünün mutasyonunda rol almıyor diye biliyorum. Grip virüsü her yıl zaten doğal koşullarla mutasyona uğramakta. Salgınların bu dengi artmasının en önemli sebebi bence kişisel temizliğe önem verilmemesi. Üniversiteye giden genç bile ellerini yıkamadan tuvaletten çıkıyorsa ciddi bir temizlik sorunu var demektir.
@digiklan; a katılıyorum en basitinden geçtiğimiz sene ciddi bir şarbon olayı yaşandı kurban bayramında. Bir kaç tanıdığım doktordan sağlık bakanlığından halk telaşlanmaması için şarbon vakalarının hastaya bile söylenmemesi gerektiği bilgisini edindim. O dönemde ailemde babamda ve kardeşimde deri şarbonu meydana geldi. Doktor şarbon değil ama çok benzer birşey dedi daha sonrasında diğer arkadaşlardan durumu öğrenme fırsatım oldu. Dünya paradan çok canlıya değer vermediği ve bencilliğinden kurtulmadığı sürece ne salgınımız ne hastalığımız eksik olur. Umarım bu salgın geç olmadan engellenir.