Makalex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öyle bir sıralama yapmışınız ki biz ne diyoruz, siz ne diyorsunuz
Bana yamyamlığı savunacak kadar psikolojinizin bozuk olduğunu lütfen hissettirmeyin. Zamanında aç kalan insanların insan eti yemesi, normal hayatta insan etinin tadına bakmasını, tüketmesini normalleştirmez. Yamyamlık tabiri caiz bu kadar normal ise dünya düşüncesinde neden kabul edilemez bir durum? Farklı gezegenlerde mi yaşıyoruz?
Diyorsunuz ki insan ölmemek için insan eti bile yer. Evet bunun aksini iddia eden oldu mu acaba? Ama gerçekten ölmek üzereyse kabul edilebilir öyle değil mi? Bir önce ki postta belirttiğim durum neydi? Tamamen insanoğlunun merakı! Aç kaldığı için tüketmiyor o yarasa çorbasını! Çin açlıktan ölüyor ve bizim bundan mı haberimiz yok? İnsanlar gerçekten porsiyonu 2000$ olan anne rahminde ölmüş bir bebeği gerçekten aç oldukları için mi tüketti zannediyorsunuz? Ben vejeteryan bir bireyim. Benim aksime ailemde tam bir etoburdur. Kurban bayramlarında 3 gün ailemle aynı sofraya oturamam mesela. Bana neden öğretemediler peki? Hadi öğrettiler diyelim. Buna da sonuna kadar hak verebilirim. Kainatın varoluşundan bu yana yaşamış olan ve yaşamaya devam eden insanlar ailelerinden görerek tüketimde tercih değişikliği yapabilir, yönelebilirler. Ama Çin atalarında yarasa yemek yoktu mesela. Çin atalarında Çin soyunda rahimden alınan ölü bebeğin baldırını haşlayıp yemiyorlardı mesela. Burada ki olayı ben size hala anlatamıyorum ki. Ben diyorum ki, bu adamlar sonradan iğrenç yemekler çıkartıyor. Akıl ve midenin almayacağı sunumlar yapıyorlar. Çin'de yetişme çağında ki bireylere her şeyi yiyebilirsin diyerek mi yetiştiriyorlar? Ben yılan yenilmesini garipsemiyorum çünkü benim 2 nesil öncesi soyumda ki insanlarında zor şartlarda yılan eti yediklerini duydum. Ama yarasa eti veya bebek eti yemek Çin devletinin geleneksel varoluşundan bu yana tükettiği bir besin değil. ANLADIN MI?

''Senin normal saydığın şeylerin hepsi sen doğduktan sonra sağdan soldan sana öğretilen toplumsal fikirler.
Ve bu fikirlere o kadar bağlısın ki beni ve başkalarını inandırmak için şiddetle savunuyorsun.''

Kendi kendinize kafanızda kurgu oluşturmayı bırakın. Çin'de doğan bir bireye sen her şeyi yiyebilirsin denilmiyor. Bizde nasıl öğretiliyorsa orada da o şekilde öğretildiğini düşünüyorsunuz ama durum düşündüğünüzle alakasız. Benim ülkemde şuan sırtlan eti yenmeye başlansa ben bunu nasıl kabul edemez isem, Çin topraklarında da sonradan sunulan garip ve iğrenç yemekleri kabul edemem. Ben gitmedim Çin'e ama abim 5 kez gitti. Siz gittiyseniz tekrar gidin ve kültürlerini gitmşken bu sefer öğrenin.
2000 dolarlık cenin haberi koca bir yalan.
İnternetten duyduğun bilgilerin referanslarını da kontrol et.
Çin'de cenin falan yenmiyor.
Abin Çin'de kaç tane cenin yenildiğini görmüş?
İnternetten duyduğun efsaneleri gerçek zannediyorsun.

https://www.habererk.com/dunya/cinli...ar-h10862.html

https://www.dogrula.org/cinlilerin-c...edigi-iddiasi/

1,5 milyar insanın yaşadığı bir memlekette insanlara dana yedirmek için 1 milyar dana besleyebilir misin?
Merak dediğin şey başkalarının yapmadığını yapmak, başkalarının yemediğini yemek mi?
İnsan istediğini yer, senin kuzu yemenden hiç bir farkı yok o adamın yarasa yemesinin.
Sana normal ve anormalin ne olduğunu içinde yaşadığın toplum öğretiyor.
Sen Çin'de doğsaydın normal ve iğrenç tanımların tamamen farklı olacaktı.

Son bir örnek verip konuyu kendi açımdan kapatayım.
Çünkü sen doğruyu bulduğunu ve dünyada senin inandığın doğruya inanan çok insan olduğu için bunun normal ve doğru olduğunu zannediyorsun.
Bizim ülkemizde kuzenlerin bir biri ile evlenmesi dinen de kültür olarak da normaldir.
Süt kardeşine nikah düşmez ama teyze çocuğu ile, amca çocuğu ile, dayı çocuğu ile, hala çocuğu ile evlenebilirsin.
Bu slav toplumları için ensest ilişkidir ve iğrençtir. Slavlar kuzen kelimesini değil kardeş kelimesini kullanırlar.
Orada kuzenler bir birlerini kardeş olarak görür ve kardeşler evleniyormuş gibi iğrenç ve ahlaksız bulunur bu durum.

Yani neyin iğrenç, neyin normal olduğuna bireyler kendileri karar vermezler.
Sosyalleşme süreci içinde onlara neyin normal neyin anormal olduğu öğretilir.
Tıpkı bunu yiyen adamları kınamadığım halde bana sosyalleşme sürecinde yarasa yemenin iğrenç olduğunun öğretildiği gibi.
Yani temiz bir organik yarasa yemeği, besi çiftliklerinde antibiyotik basılan helal tavuklardan daha sağlıklı olabilir.
Ama bir şeyin senin için iğrenç olması başka bir kültürü aşağılama ve meraktan yiyorlar gibi suçlamalara girmeni gerektirmez.
Senin ataların da midye dolma yemiyorlardı, bu adamlara midye dolma göstersek bizim torunlar bu iğrenç şeyleri nasıl yiyorlar derlerdi muhtemelen.