digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çocukken yemek diye size ne öğretildiyse onu hak lezzetli ve normal sayıyorsunuz. Kalanları da iğrenç sayıyorsunuz. Ben bu çorbayı hayatta yemem. Ama yiyeni de kınamam. Hele hele koca bir kültüre hakaret etmem. Size normal gelen pek çok şey de başka ülkelerde çok ters ve aykırı olabiliyor. Bir koyunu danayı yiyen adamın köpek yediği için yarasa yediği için Çinlilere garip bakmasını anlamıyorum. Dananın üzerinde yenilebilir, yarasanın üzerine yenilmez mi yazıyor? Eğer amacınız protein almak ise içeriğinde hangi canlıyı öldürdüğünüzün ne farkı var? Bir yarasanın yaşam hakkı ile bir dananın yaşam hakkı farklı mıdır? Özgür tavuk dediğiniz şeyin yediğinden daha farklı bir şey mi yiyor yarasalar? Yani benim için miğde bulandırıcı bir yemek, ama ben köfte yerken bu da bazı veganlar veya vejeteryanlar için miğre bulandırıcı.

Kedi köpek yiyorlar, yarasa yiyorlar diye Çinlilere kızan adamların memleketlerinde süt kuzusu satılır. Yani hala annesinden süt emen bebek kuzuları kesip yiyoruz. Bu normal de yetişkin yarasa yemek mi anormal? )))

Eğer yaşamınızı devam ettirmek için başka canlıları öldürüm etlerini yiyorsanız. Hangi canlıyı öldürdüğünüzün ve yediğinizin ne önemi var?
Bence Çin ile diğer ülkelerin yediklerini aynı keseye koymayın. Hangi Avrupa ülkesinde, yada bildiğiniz görüp incelediğiniz hangi ülkenin her restaurantında köpek eti, fok balığı eti, sırtlan eti gördünüz? Bence sizin eleştirmeniz gereken konu, yemek kültürlerinde fanteziye kaçanlar olmalı. Bahsedilen ülkede bir dönem rahimde ölen bebekleri haşlayıp yiyorlardı. O zaman ''Eğer yaşamınızı devam ettirmek için başka canlıları öldürüm etlerini yiyorsanız. Hangi canlıyı öldürdüğünüzün ve yediğinizin ne önemi var?'' bu düşünceye göre insan eti de yiyebiliriz doğru mudur? Doğanın kanunu her canlıyı öldür ve her öldürdüğün canlıyı ye olarak yürümüyor. Bu 1960'dan önce Çin içinde geçerliydi. Her şeyi yiyen bir canlı olsaydık yeryüzünde insanoğlundan başka canlı sanırım kalmazdı. Yıllar geçtikçe evrilen insanoğlundan bahsediyoruz. Yenilecek var yenilmeyecek var. Bizim dini inançlarımıza göre yenilen ve yenilmeyen hayvanlar var. Dini inancı olan insanlar da pek tabi bu durumu yadırgayabilir.

Eti yenmeyen kuşlar:
Avını pençesiyle yakalayan ve leş yiyen, çaylak, kartal, kerkenez, kuzgun, akbaba, leş kargası, yarasa, atmaca, şahin, martı, leylek, flamingo, egret, kelaynak gibi kuşlar yenmez. Bu sadece bizim dinimizle alakalı bir olay değil. Yeryüzünde bulunup gerçekten insan olan Müslümanı, Hristiyanı, kimse bu hayvanları yemiyor. Çinde'de kimse çocuğu doğduktan sonra ''al yavrum kartal buğulama yaptım'' demiyordur herhalde. Bu ne biliyor musunuz? Merak! Bu ülke yemek konusunda yeni icatlar çıkartıyor. Bu adamların midesinin pis olduğunu sanırım bilmeyen yoktur.