Shorty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar

İpv6 konusunda cimrilik yapmayan cloud servis aramaktayım, şuan vultr /64 bloğunun tamamını kullanmama izin veriyor ancak vultr sunucu performansı olarak diğer rakiplerine karşı ciddi anlamda kötü bu tecrübe aynı projenin digitalocean, ovh ve scaleway deki çalışma performanslarına göre edindim.

ipv6'nın plajdaki kum tanesine benzetilmesi nedeniyle firmaların ipv6'ya ipv4 muamelesi yapıp sınırlamasına anlam veremiyorum aslında bu konu hem neden vermediklerini öğrenmek hemde bu hizmeti alabileceğim bir cloud servisi bulmak

Uygulama google api servislerinden youtube search hizmetini kullanmakta, kullanıcıların gerçekleştirdiği çeşitli sanatçı aramalarına göre en uygun videoyu bulup opus codec vasıtasıyla şarkı stream edilmekte ancak youtube muzik çıktığından bu yana uygulama rate limite takılmasa bile google tarafından ya captcha doğrulamasına yada ip adresinden çok fazla istek gelmesini bahane göstererek ip adresinin google hizmetlerini kullanmasını geçiçi olarak kısıtlamakta haliyle kullanıcılar uygulamayı kullanmak istediklerinde sorunla karşılaşıyorlar.

Oluşturduğum bir loadbalancer ile uygulamanın çıkış yapan ip adresini belirli kurallar çerçevesinde ipv6 havuzundaki ipler üzerinden yapıyorum bu google'ın agresif yasaklamasını aşmakta, tek sorun ipv6 kullanımında serbest olan bir firma bulmak.

Dip not:

Ovh vpslerde 1 adet ipv6, Digitalocean /124, Vultr /64 sağlamakta.
Merhaba,

IPv6 kaynaklarının fazlaca olması onları fazlaca kullanabileceğimiz anlamına gelmiyor.

IPv4'de ARP tablosu vardır, IPv6 da neighbor tablosu ve bu tablolar network cihazlarında kısıtlı bir kaynaktır.

Bugün /64 dediğimiz IPv6 bloğunun uzunluğu 2 üzeri 64eder ki bu 18,446,744,073,709,551,616 adet IP adresi demektir.. Ben Vultr da tamamının GERÇEKTE kullanımına izin verdiğini sanmıyorum. Bu boyutta nb tablosuna sahip bir cihaz görmedim. Sanal sunucunuzun çalıştığı network cihazında maksimum tüm müşteriler için limitin 512K olduğunu düşünmekteyim. Bunun üzerinde çalıştırılacak IPv6 lar sunucuya bile eklenmeyecektir.

Bizim şirketimizde agresif olarak IPv6 kullanımı yapmak isteyen müşteriler çok fazlaydı ve bu işe bir adil kullanım esası getirmek zorunda kaldık. Standart olarak 1K nb limitlemesi yapıyoruz vlan başına. Şuan aktif 154K IPv6 çalıştırıyoruz.

Bu limitlemeyi yapmaksızın sonsuz IPv6 çalıştıracağınızı idda eden bir firma varsa öncelikle iş sürekliliği açısından korkmanız gerekmektedir, çünkü firma hakim olmadığı bir teknolojiyi size hizmet olarak satıyor diyebiliriz. Aynı zamanda IPv6 kullanacağınız firmanın IPv6 ağına ilişkin blackhole, log izleme IDS sistemi gibi yetenekleri var mı mutlaka sorun. Herhangi bir saldırı olması durumunda network bundan etkileniyorsa genelde IPv6 anonslarını toptan kesiveriyorlar Problem anında özellikle ülkemizde hemen elden çıkartılabilir bir ağdır IPv6

Size yer tavsiyesinde bulunamayacağım ancak 2. paragrafta yazdığınız soruyu cevapladım diye umuyorum.

Saygılar.