Tüm yorumları okudum ve kensi çocuğum ile yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum.
Kastamonu merkez de kreşe giden 2.5 yaşında bir oğlum var. Sizin çocuktan bir farkı yok koşar zıplar maşallahı var bir yere yürüyerek gitmez terden su olur resmen.
2 hafta önce yüksek ateşle 3 gün arayla acile götürdüm 40 ı bulan ateşle gittim. Bacağından iğne yaptılar soğuk tampon ile birinci geceyi atlattık dolven ve minoset ile döndük 2 gün sonra ateş kulak ağrısı ile tekrar götürdüm acile gece saat 1 de antibotik verdiler adını hatırlayamadım şuan.
Dikkat etmenizi önereceğim şeyler kendi tecrübelerimle eğer mümkünse iyileşene kadar çocuğunuzla kendiniz ilgilenin, evi sürekli havalandırın, bol sıvı tüketmesini sağlayın, hayvansal gıdalara değil sebze ağırlıklı beslemeye özen gösterin, c vitamini depolamaya çalışın, antibiyotik saatlerini kaçırmayın. Ayrıca ventolin kullanıyorsanız dişlerini bolca fırçalayın ihmal etmeyin. Dediğiniz gibi bizde de öksürük hatsafadaydı yemeklerine bi toz karıştırdık Z ile başlıyordu şuan evde değilim bakamıyorum isimlerine. Bununla kestik diyebilirim.
İyileştikten sonra kreşe devam etmesini tavsiye ederim bağışıklık sistemi açısından güçlenir.
Çok şükür şuan ateşi yok bazı arkadaşlar soğuk duş demiş belkş yanlış yazmış olabilirler. Soğuk duş değil ılık duş yapılır. Soğuk duş hipotermiye sebep olabilir aman dikkat. Birde ateş en hızlı koltuk altı ve kasıklardan düşürülür. Ateşi varken elleri ve ayaklarına dikkat edin soğuk olmamalı. Elleri ve ayakları soğuksa ovarak ısıtın gerekirse çorap giydirin ayağına. Çünkü kan dolaşımı olmalı ki ateş düşsün buna dikkat edin kesinlikle ayakları soğuk olmamalı. öksürük devam ediyor ara ara azalıyor.
Çok geçmiş olsun rabbim şifa versin. Sadakayı ihmal etmeyin yola çıkmadan verin. El ağız temizliğine de dikkat edelim.
Ya şafi