Selamlar
İpv6 konusunda cimrilik yapmayan cloud servis aramaktayım, şuan vultr /64 bloğunun tamamını kullanmama izin veriyor ancak vultr sunucu performansı olarak diğer rakiplerine karşı ciddi anlamda kötü bu tecrübe aynı projenin digitalocean, ovh ve scaleway deki çalışma performanslarına göre edindim.
ipv6'nın plajdaki kum tanesine benzetilmesi nedeniyle firmaların ipv6'ya ipv4 muamelesi yapıp sınırlamasına anlam veremiyorum aslında bu konu hem neden vermediklerini öğrenmek hemde bu hizmeti alabileceğim bir cloud servisi bulmak
Uygulama google api servislerinden youtube search hizmetini kullanmakta, kullanıcıların gerçekleştirdiği çeşitli sanatçı aramalarına göre en uygun videoyu bulup opus codec vasıtasıyla şarkı stream edilmekte ancak youtube muzik çıktığından bu yana uygulama rate limite takılmasa bile google tarafından ya captcha doğrulamasına yada ip adresinden çok fazla istek gelmesini bahane göstererek ip adresinin google hizmetlerini kullanmasını geçiçi olarak kısıtlamakta haliyle kullanıcılar uygulamayı kullanmak istediklerinde sorunla karşılaşıyorlar.
Oluşturduğum bir loadbalancer ile uygulamanın çıkış yapan ip adresini belirli kurallar çerçevesinde ipv6 havuzundaki ipler üzerinden yapıyorum bu google'ın agresif yasaklamasını aşmakta, tek sorun ipv6 kullanımında serbest olan bir firma bulmak.
Dip not:
Ovh vpslerde 1 adet ipv6, Digitalocean /124, Vultr /64 sağlamakta.
Merhaba,
ihtiyacınız olan ipv6 subneti talep etmeniz durumunda ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Sipariş için
https://www.sunucu.al/turkiye-lokasyon-vds adresinden sanal sunucu paketlerimizi inceleyebilirsiniz.