Cilingir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hepsiburada ve n11 gibi sitelere bakarsak hocam orada farklı satıcılar mevcut %90'a yakını farklı satıcılardan oluşan bir web sitesi ve binlerce ürün var. Mağazalardan kaynaklı yaşanan sorunlardan dolayı şikayetci olabiliyor insanlarki hepsiburada ve n11 gibi sitelerin üye sayısı belki 10 bin katı istanbulbilisim'in.
İstanbul bilişim ise kendi başına bir firma ve farklı satıcıları yok sadece kendisi tedarik edip kendisi satıyor ürünü. Baktığım son 1-2 ayda o kadar çok gelen şikayetten anladığım kadarıyla daha şikayet yazmayan bi bu kadar daha kişi olduğunu varsayarsak durum hiç iç açıcı görünmüyor. 2. Tosuncuk vakası olabilir
Ben firmaya en başından beri güvenmediğimi dile getirdim zaten. Bu firma kaç kere el değiştirdi bilmiyorum ama sahte trt bandrolü ile tv sattığı tv ler yargıya taşınmıştı. Aynı ürünleri paralel ithalat ile getirip çok daha ucuz fiyata satan firmalara şüpheli yaklaşmak gerekiyor. Bir fabrikadan a-b-c sınıfı üretimler çıkıyor. Yani bazı ürünlerde minör hatalar ya da kalitesiz imalat mevcut. Mesela bazı firmalar çok daha ucuza geldiği için kasten c grubu ürün ithal ediyorlar. Mesela 1 pixel hatalı televizyonları normal fiyatının yarısına ithal edip %5 indirimle peynir ekmek gibi satabiliyorlar. Yani hemen hemen yarı fiyatına ithal ettikleri defolu sayılabilecek kadar kötü üretim sayılan sorunlu malları %5-10 indirimle pazarlıyorlar ve çok büyük para kazanıyorlar. Bizim millet de 5000 bin lira verdiği televizyona 300-500 lira daha aşağı ödemek için orjinal firmadan değil paralel ithalattan alıyor.