Amaca göre değişir, ikiside önemli. Her uzman kendine göre şu daha iyidir diyebilir ama ikisindede aynı şeyleri yapabilmeniz mümkün.
Şöyle diyeyim birbirlerine göre artıları eksileri var. Misal ben amazon ve netflix videolarını kırmak için php'de hiçbirşey yapamadım ve yaptıramadım. Fakat phyton ile bunun scriptini yazdık şuanda çok daha kullanımı kolay ve rahat. Ayrıca iptv'deki digitürk taraflı işlemleride phyton ile yapabiliyorlar rahatça. Php taraflı bir script yapamadık, elbette yapılabilir ama phyton'da çok iyidir.
Misal dizi film sitelerinin kendi sunucularında barndırdığı videoları şuanda download manager programları algılayamaz engellidr, bot yazsalarda domain lisanslıdır kıramazlar. Ama phyton ile bir script hazırlayıp hepsini çatır çatır çekebiliyoruz. Bana kalırsa ikisinide temel olarak tamamen kavraman lazım. Sonra birtanesinde uzmanlaşmaya çalış.
hocam hazır python bilgilerim sıcakkenpython odaklı bir frameworkler üzerine odaklanmayı planlıyordum açıkçası. Python ve php ile yapabileceklerim az çok aynıysa muhtemelen django ile devam edeceğim