f9f9f9 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kuduz hafife alınacak birşey değil, köpek ısırdı hemen kuduz aşısı yaptıralım demekte doğru birşey değil, çok ciddi ters etki gösterebilir.
Benim kızım benzer bir durum yaşadı, tedbir olsun diye doktora kuduz aşısı yapalım dedik dokdor ne tedbiri, sizin çocuğa gareziniz mi var, vitamin mi bu diye fırçaladı bizi. Detayını araştırdıktan sonra öğrendim.
Köpeğin mahallede falan olduğunu yazmışsınız, görebiliyorsanız 10 gün köpeği takip edin, mümkünse kapatın bir yere, yemini suyunu verin, 10 gün sonra köpek yaşıyorsa salın hayvanı rahat bir nefes alın.
Allah korusun hayvan ölürse, o zaman acilen kuduz aşısı yapan bir araştırma hastanesine gidip aşınızı yaptırın.
Kuduz olan bir hayvan maksimum 10 gün yaşayabiliyormuş. İnsanda bu süre maksimum 5-6 aya kadar çıkabiliyor fakat kuduz öyle pis birşey ki küçücük bir belirtisi bile fark edildiğinde tedavi edilemiyor ve sonucu kaçınılmaz ölüm oluyor.
Bu yüzden ciddiye almanız, imkan varsa köpeği takip etmeniz, 10 gün sonra köpeği göremiyorsanız hemen kuduz aşınızı yaptırmanız gerekiyor.
Kim uğraşacak köpeği takip etmekle gidip hemen aşı yaptırayım demeyin, dediğim gibi faydadan çok zararı olabilir. Zaten 3 gün önce köpek ısırdı, köpek bizim mahallede dediğinizde muhtemelen hekim de 1 hafta sonra gel deyip aşıyı yapmayacaktır.

Her ihtimale karşı gidip oldum şansıma her gün olan köpek bugün yok yerinde
Emirr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok geçmiş olsun hocam
Çok teşekkür ederım
serhat_akan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sonuç ne oldu aşı oldunuzmu?
Oldum evet toplam 4 defa 4 gün arayla olacağım