3-5 ay önce amazon afillite denedim bir kaç tane satış da yaptım fakat amazon pinterest tarzı siteleri kabul etmiyor. Başvuru esnasında sizden istediği websitesi pintopin ise max. 1-2 ay sonra (satış fazla ise daha kısa sürede) hesabınızı banlayacaktır. Ödeme ile alakalı da ben payoneer kullandım ve hesabımı banladıklarında hem bir kaç usd hem de bir kaç euro olarak kazandığımı da hesabıma sorunsuz yolladılar.
Afilliteye başvurmadan öncesinde de pinterest tarfiği ile alakalı yaptığım araştırmada sadece bir tane ingilizce kaynak bulabildim. Konuda amazon ile mailleşip pinterest trafiğini soruyor birisi ve sonuç olarak Avrupa amazonlardan satışın herhangi bir sorun teşkil etmeyeceği ama usa amazon satışları için net bir şey ortaya koyulmamıştı. Ama dediğim gibi bu durum pinterest trafiği ile alakalı, yani direkt pintereste amazon linkinin eklenmesi durumu. Makaleli resimli düzgün içerikli bir pinterest trafikli siteniz ile sorunsuz kazanç sağlayabilirsiniz diye düşünüyorum, zira amazona giden alıcı siteniz üzerinden gidecek pinterest ile bir alakası kalmamış olacak. Ödemeyi de payoneer ile hesabınıza alabilirsiniz.
hocam rica etsem şu konuya açıklık getirebilir misiniz. eminim benim gibi merak edenler de vardır. Bi yanlış anlama olmasın,netleşsin herşey.
Şimdi pinterest hitlerinden bahsettik ve pinterest hitlerinden yapılan satışlarda hesabın ban yiyeceğini de anladık. Ancak burda açıklanması gereken durum şu;
Direkt pinterest hesaplardan amazona yapılan link çıkışlarına mı ban atıp hesabı kapatıyor, yoksa mesela bir sitem var ve buradan amazonun reklamlarını yayınlıyorum ve gelen hit pinterestten geliyor. buna mı ban atıyor.