Şu sıralar ilan sitesi kurdum onunla uğraşıyorum. Şu ana kadsr yaşadıklarımı anlatayım hocam. Size ve bu tarz site açmayı düşünenlere belki yardımcı olur.
emlak sektörünün içinde sağlam çevresi olan bir tanıdığınız yoksa işiniz çok zor ads de parasıyla bile reklamınızı çıkarttıramıyorsunuz. Çünkü rakipler ve tmb çok yüksek. 1 lirayı bulduğu oluyor tbmnin ve geri dönüş oranı en az sektörlerden birisi bu sektör. Şu anda piyasaya ambargo koyan siteler emlakçı galerici düşmanı gibi davranıyor. Fahiş fiyatlar ödüyorlar. Hepsi alternatif arıyor ama bu konuda güvenleri kırılmış durumda. Çünkü bu tarz site açıp işletmelere görüşmelere gidip üye olmasını sağladıktan sonra bir daha selam sabah vermeyen. Bir kere parayı aldıktan sonra ortadan kaybolan çok olmuş. Seo açısından oldukça zorlu rakipler var üzerlerine çıkmak kısa vadede imkansız. Ads verilerine göre günde ort 500-1500 tl reklam bütçeleri var. Günlük 150 lira bütçe ile sadece 5 tık alıp 3 tl kesildiğini de biliyorum. Emlakçılar üye olabilirler ama kullanıcıları elinizde tutmanız gerekecek burada bir sıkıntılı durum var başlangıçta şöyle izah edeyim ziyaretçi için sitede ilan olması gerek yoksa durmuyor siteden çıkıyor. Emlakçı için de sitede ziyaretçi olması önemli. Başlangıçta ne ziyaretçi oluyor ne de üye emlakçı ilk 100 ilan barajı oldukça önemli biraz yorulabilirsiniz hocam bu sınırı aşana dek