Çözüm :
Müzik dinlemek kesilir, bitkisel ağırlıklı beslenilir(brokoli, bakla) kafeinli çay yerine kafeinsiz çaylar tercih edilir. Çay önerisi : Limon melisa(80 derece suda 5 dakika demlenir ya da su kaynadıktan 1 dakika sonra içine atılır ve ağzı kapalı tutulur). Ayrıca limon melisayı çalışmadan önce ve uyumadan önce tüketmek dikkati arttırır, hafızayı arttırır. Uyumak isteyenler için beyni aşırı uyarılmasını engeller ve kolay uyku sağlar. Fakat uyku getirmez. Aradaki çizgiyi kaçırmayın. Film ve diziler izlenmez. Bunun haricinde günde 10K adım atılır. Bu yürüyerek ya da koşu şeklinde olabilir. Düzenli uyku düzenine girilir. Sabah 8 akşam 22:00 gibi. Önerdiğim ve uymadığım düzen : Sabah 7 akşam 21:00. Tüm zevk veren şeylerden kaçınılır, cinsel faktörler de dahil olmak üzere müzik, sigara, film, dizi, alkol vs. 1 ay sonra gel bana de ki benim motivasyonum artmadı.

Bu işlemler beyindeki dopamini %50'den fazla arttırır. Uyuşturucularda oran %100-200 arasıdır.Doğal şekilde ne kadar fazla dopamin artışı olduğunun farkına varabilirsiniz. Serotonin yönünden %100'e yakın artış bir o kadar da noradrenalin artışı olur.