ikincieldeguven adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ortalama 6 aydır ilk versiyonu kullanıyorum. Öncelikle robotu kullanacağınız odalarda koltuk, sehpa var ise ayak yüksekliğinin 12cm den yukarda olması gerekiyor. 9-11cm aralığında olduğu zaman üzerinde yuvarlak şekilde yerleşik lidar sensörüyle birlikte cihazın ön tarafında ve yanında yakınlık sensörleri var. Ön sensörler engel algılamadığı için koltuğun altına girmeye çalışıyor fakat üst taraf bu sefer takılıyor ve lidar sensörü hasar görüyor. Sürekli koltuğun altına girmeye çalışıyor. Mi Home uygulaması ile manuel olarakta kontrol edebiliyorsunuz. İçerisinde toz ve pisliği toplayan zımbırtıyı her temizlikten sonra temizlemeniz gerekiyor. 2cm halılara çıkabiliyor fakat halıların köşesinden çıkamıyor takılıyor ve tıkır tıkır zorlanıyor. İleri, geri gidip çıkmaya çalışıyor. Köşe fırçasıyla temizlenmedik dip, köşe bırakmıyor. Uygulama üzerinde care bölümü var orada orta fırça, yan fırça ve sensörlerin temizlik süreleri var. O süreler yaklaştığı zaman sizi uyarıyor ve temizlemenizi istiyor. Islak olmayan,(ıslak mendil kullanmayın.) hafif nemli bir bezle silmeniz yeterli oluyor. İçindeki toz, pisliği toplayan zımbırtının filtresi var sanıyorum hepa filtre(beyaz olan şey) diye geçiyor onun nasıl çıkarıldığına internetten bakın biraz zorlamak gerekiyor ama tersten açmaya çalışmayın kırabilirsiniz.(biraz zorlamak gerekiyor) Ayda 1 kere o beyaz kağıt filtreyi su altına tutun ama parmağınızla bızıklamayın. Su altına tutsanız kafi, belirli periyotlarda onun da değişmesi gerekiyor çünkü, toz partiküller tıkıyor onunda gözeneklerini. Onun dışında ben ve annem çok memnunuz. İlk aldığım zaman evi komple silip süpürdük robot sadece salonu bir süpürdü ve toz torbasına sanki dışarıdan birisi kürekle pislik koymuş gibi doluyor. Halı üzerinde zaten mükemmel iş çıkartıyor. Uygulama içerisinde birkaç ayar var zaten inceledikçe çözersiniz. Kurulum için internette bazı yönergeler var bölgeyi çin olarak seçmeniz gerekiyor kurulum yaparken. Şarjı azalınca kendisi dock a gidiyor şarj ediyor kendisini eğer temizliği yarıda bıraktıysa şarjını doldurunca tekrar kaldığı yerden devam ediyor. Yerde kablo, ip gibi köşe ve orta fırçasına takılabilecek şeyleri tutmayın yoksa bozarsınız. Püsküllü halı varsa elden çıkartın. Başka sorunuz olur ise yardımcı olurum.
Ekleme; Dock sürekli elektriğe takılı olmalı, yoksa temizlik bitince olduğu yerde kalıyor. Dock elektriğe bağlı olmazsa şarjı zamanla bitiyor.Dock'suz çalışmıyor.Dil seçeneği var ilk 4 ay falan çince konuşup duruyordu sonra uygulamayı kurcaladıkça meğerse ingilizce ses dosyası da varmış onu indirip kullandım. Wifi bağlamadan kullanamazsınız.
Tüm tecrübenizi üşenmeden aktardığınız için teşekkür ederim.
Bu yeni versiyon 10cm’ye kadar girebiliyormuş sanırım birde tepesinde sensörler bulunuyor onların algılayıp girmemesi lazım. Salondaki halım püsküllü ama olmadı içe katlarım koltuklarım ikea’dan isveç koltuklar baya yüksek oluyor o açıdan iyi oldu cihaz gelsin bakalım yeni versiyonda neler değişmiş.
Edit: Filtre fırça alırken falan haberleşmek lazım banggood’dan grup indirimiyle alınanilir makina geldikten hemen sonra bir set almayı düşünüyorum anca gelir zaten.