Bir dönem denemiştim önbellek eklentileriyle birlikte kullanıldığında işlevini yerine getirmiyordu. Ayrıca bu tip çözümler adsense koduna bir şekilde müdehale ediyor ve adsensenin tıklama sahtekarlığına karşı kullandığı algoritmaları etkisiz kılıyor. Bu durum başka bir ban nedeni olabilir kanaatindeyim. Adsense politikaları hakkında daha derin bilgiye sahip olan biri durum hakkında net bilgi verirse aydınlanmış oluruz.
Hayır ads kodlarına müdahale yok. Eklenti sayfasına gidersen orada örnek kodlar var. script tagları arasında olan ads kodunu kontrol et. Sendeki ile bire bir aynıdır. Kodu incelersen bir if blogu içerisine almış ads kodlarını, yani belirli şartları sağlayanlara ads kodlarını gösteriyor. Wp de ad inserter eklentiside bu mantıkta çalışıyor zaten.
Bende uzun zamandır bu eklentiden bahsediyorum ama doğru çalışmadığını düşünüyorum kontrol edebilecek biri var mı?
Bunun kontrolu için birisinin reklamlarına peş peşe tıklaması gerek. Ayrıca başka alternatiflerde var. Ve bunlar çok daha güçlü yazılımlar, fingerprint vb. teknolojileri kullanıyorlar.
https://www.clickguard.com https://www.clickbrainiacs.com
Bu eklentiler adwords için geliştirilmiş, fakat sahte tıklamaları tespit edebiliyor adsense içinde kullanılabilir. Ben denemedim, ingilizcemde pek iyi değil canlı destek al ve sorularını sor. İp değiştiren kullanıcılara karşı çözümleriniz varmı ? Kullanıcılara session, cookie gibi çerez ataması yapıyormusunuz ? Lokasyon ve ip engellenebiliyormu ? Fingerprint varmı . Maximum şu kadar tıklama gibi engeller varmı? vs. , Arama motoru botlarını engelleme gibi durumlarla karşılaşırmıyız ? v.s... uzar gider.
Öncelikle sen bu tarz saldırı alıyorsan, saldırı yapan ipleri, user-agentlerini, ekran çözünürlüklerini, lokasyonlarını , işletim sistemlerini vs. tüm bilgilerini öğreneceksin. Örnek veriyorum sürekli aynı ipten tıklama yapılmış, veya sürekli şu user-agent den giriş yapılmış, kullanıcılar session veya çerez kabul etmiyorlar. Hep aynı lokasyondan giriş yapılmış gibi benzerlikleri tespi edersen kendi başınada bir çözüm yaparsın. Eğer elinde sunucun ve yazılım bilgin varsa.
Yani sevgili kardeşim uğraş isteyen işler. clickguard 59 dolar aylık ama sınır yok. clickbrainiacs tek domain için 15 dolar. Hepsiyle bir ön görüşme yap. Hoşcakal.