Merhaba arkadaşlar;
Yazılım ve grafik işleriyle uğraşıyorum adobe cc serisi (dreamweawer, ai, ps) gibi. Çok sık olmasada video editleme render işlemlerim oluyor. Boş zamanlardada lol fln oynuyorum. Üst düzey bir bilgisayar programlama işlemlerim için gerekli sizce macbook pro alıp hem windows hem mac kullanmak mı yoksa iyi bir monster alıp kullanmak mı karar veremedim önerilerinizi bekliyorum. Mac kullanan arkadaşlar program kurarken sorun çok yaşıyormu aynı bilgisayarda 2 işletim sistemi kullanmak ideal birşey mi?
Monster Tulpar T7 kullanıyorum ve pişmanım. Fiyat performans ürünü olarak aldım ama ekran kalibrasyonu renk açısından kötü photoshop ve grafik işleri yapacaksan benim gibi ikinci bir monitör alman gerekli yada intel ekran kartı ayarlarından renk tonlarını elle değiştirerek sana en uygun olan tonlamayı ayarlaman gerekiyor. Bios ve sürücü güncellemesi ne yazık ki ayrı bir sıkıntı monster bunları sitesi üzerinden yenilemiyor ama 6 ayda bir ücretsiz termal macun ve fan temizliği için götürdüğünde kendileri bios update olayını yapıyor. Benim açımdan yaşadığım en sıkıcı durum laptoptan sürekli yüksek fan sesi gelmesi yaz kış fark etmiyor. Control center uygulaması üzerinden bir kaç ayar yapıyorsunuz ama nafile

Tavsiyem paranızı mac için harcayın.