Macbook Pro 2015 kullanıyordum, şimdi Tulbar T5 V19 kullanıyorum. Yazılım ve Grafik işleriyle uğraşıyorum ve lol de oynuyorum.
Macbook candır
Ama bütçene göre hareket etmen daha mantıklı.
Macbook 2015 pro kullanırken gayet işimi görüyordu, çokta memnundum. Ama garantisi bittikten sonra arızalar başladı ve 700TL - 1000TL gibi masraflar çıkarıyordu. 128GB depolama alanım vardı yetmiyordu yükseltmek için çok para istiyorlardı. Mecbur satmak zorunda kaldım.
Yeni bilgisayar alacaktım bütçem 8 - 9 arasındaydı. 8-9 a alınacak MacBooklar beni pek heyecanlandırmadı. O bütçeye alacağım monster gerçekten canavar gibi gözüküyordu. ( gerçekten de canavar )
Ve öyle oyun merakıyla da monster aldım. 16GB tek slot, 500GB SSD gibi özelleştirmeleri de yaptım. Mis gibi bilgisayar oldu.

Moonstarın Eksilerine gelirsek:
Ben macbookta mouse kullanmazdım, touchbar gerçekten mükemmel birşey. Alırım kucağıma laptopu çalışırdım istediğim yerde. Sadece macbook olsun yeter.
Ama bu monsterde geçerli değil, toucbar leş gibi hiç olmasa yeminle daha iyi. Ve Şarz kablosuyla bütünleşmen gerekiyor. Şarz olayı Monster 1 se MacBook 99999 dur.

Ses konusunda, macbookda harici hoparlör kullanmazdım. Şimdi kullanmak zorundayım. Tabiri caizse sidik zoruyla duyuyorsun monsterda.

Yazılım geliştirme konusunda windows pek haz vermiyor bana. Terminal ekranın bile yok.

Macbook'un eksilerine gelirsek:
Dolar 6TL ye yakın. Parçalar can yakıyor. Garantisiz bir macbook kullanmak gerçekten zenginlik işaretidir
Apple para göz bir firma kısaca, MacBook'a tek bulabilceğim eksi para para para. Başka birşey yok.
Macde LOL de oynuyordum ben kasmadan.