emrecanozkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tabii ki hocam. Aslında benim yapmak istediğim şey bir hatırlatma özelliği.

Hatırlatma özelliğinde kullanıcı bir tarih ve saat girecek panelden. Bir de hatırlatma metni girecek. Bu girdiği değerler veritabanına gönderilecek ve kayıt edilecek.Veritabanında bu değerlerin yanı sıra bir de "hatirlatildimi" diye bir değer tutuyorum. Bu değer ise bit bir değer. Yani eğer 1 ise hatırlatıldı değil ise hatırlatılmadı olarak tanımlı.

Eğer normal saatimiz veritabanındaki bu saat ile uyuşursa bit değer 1 yapılacak ve direkt kullanıcı panelinde bir notification bar göstereceğim. Bunu ajax ile yapabiliyorum bar mevzusunu. Ancak arkaplanda sürekli zamanı kontrol etmem gerekiyor. var date = new Date() yaptığımda o andaki saati tutabiliyorum sadece backendde. Bunun bir çözümünü arıyorum açıkçası. Nasıl aynı anda zamanı kontrol ediyorken aynı anda da database deki zamanla eşleşiyor mu diye kontrol edebilirim? Eğer yapabilirsem gerisi gelecek zaten.

Umarım anlatabilmişimdir hocam. İsterseniz canlı konuşalım anlatayım derdimi
Anladim hocam, guzel yazmissiniz.

Bu hatirlaticinin calisacagi process icin konusacak olursak, ilk once ilgili db tablodan hatirlatmasi yapilmayan zamanlari cekip bi array' e atadigimizi dusunun yani;

var notifications = [
  {
    date: 1579380495241, 
    msg: 'bugun sunlar yapilacak'
  },
  {
    date: 1579389456764,
    msg: 'bugun bunlar yapilacak'
  }
]
sonra setinterval methoduyla her saniyeyi kontrol edip bu yukaridaki notifications arrayindaki element' lerden cakisan olursa o element icin istediginiz islemi yapabilirsiniz, boylelikle surekli db kontrolu yapmamis olursunuz ve process icinde her saniyede basit bi if kontrolu ile array taramis olursunuz, ayrica sanirim notification sistemi uzerinde calisiyorsunuz bunun ile ilgili benzer ornekleri de internette yabanci kaynaklardan arastirabilirsiniz,

https://www.google.com/search?rlz=1C...10.gdW0CVCPRV0

Son olarak, db uzerinden bir kontrol yapmadan da socket.io ile gondereceginiz notificationlari client tarafinda direk alip isleyebilirsiniz, ayni zamanda db' ye de ekleyebilirsiniz bunun icinde soyle bir ornek var.

https://stackoverflow.com/questions/...ations-node-js