Önceki tüm yorumları okudum. Bu yorum da öncekilere benzediği için burdan cevap vereyim tümüne.
Yaşanan bu "tuzakımsı" mağduriyeti çapraz satış gibi adlarla normalleştirmeye çalışanlar var. Lütfen kavramları birbirine karıştırmayın.20 yıldır sektörde yazılımdan dijital pazarlamaya, eticaretten her türlü yazılım projesine kadar hizmetler vermiş projeler çalıştırmakta olan biriyim. Çapraz satışın ne olduğunu çok iyi bilirim.
Çapraz satış, ödemeye giden sepet aşamalarında, müşterinin sepetteki ürünlerinden yola çıkarak başk ürünlerde önerme işidir. Örneğin sepetine 10 liralık yumurta atan birine, 15 liralık sucuk önererek cross-selling yapmış olursunuz. Fakat burada sucuğun fiyatı gramı vesaire yazar. Bunu sepete eklersen 15 TL eklenecek demen gerekir.
Natro da ise otomatik ödeme talimatı verirken, zaten kullanmadığın bu hizmetler seçili geldiği gibi (sana sormuyor, seçili getiriyor) hizmetin yanında da fiyatı yazmıyor. Sanki bedava bir hizmetmiş gibi, fiyat yazmaya luzum görmüyor burada iş tam olarak kasıtlı kurulmuş bir tuzağa dönüşüyor.
Zaten otomatik ödeme talimatı verirken, talimat vermiş oluyorsun atıyorum 10 ay sonra otomatik ödemen çekiliyor. Yani talimatı verirken birazdan kredi kartını girip bi ödeme yapmıyorsun. Haliyle sepetmiş, sepetin içindeki hizmetlermiş vs.. bunları o an görmüyorsun. 10 ay sonra domain yenileme tarihi geldiğinde, sana 10 ay önce çaktırmadan işaretlettiği 20 liralık hizmetler sen gece uyurken kartından çekiliyor. Sende domainim otomatki yenileniyor rahatlığıyla ekstrene bile bakmaz durumdasın. 20 lira gözüne çarpmıyor 80 yerine 100 ödemiş oluyorsun.. İşin özeti budur buda öyle klasik tanımıyla bir çapraz satış falan değildir..
Bunu bu şekilde kabul eden sevgili R10 üyeleri yarın natro-vari bir hizmet kurduklarında aynı şeyi insanlara reva görecek kişilerdir..
Dediğiniz şekilde bir sepet görseli eklermisiniz konuya cidden ben hiç fiyatı olmadan sepetime zoraki eklenmiş ve fiyatı bilinmeyen birşey görmedim. Aylık 3-5 ürün alırım çok merak ettim bahsettiğiniz ekranı SS bekliyorum. Şİmdi deneme için domain attım sepete ilerledim fiyatı olmayan bir şey yok sepette.