Serdar449 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben 3 kez aldım. Her seferinde daha fazla süreli vize veriyorlar. 1 yıldan fazla süreli sigortalı çalışansanız, hesaplarınızda sürekli ve mantıklı para akışı var ise, buraya dönmemeniz için soru işareti bırakacak bir nokta yoksa vizeyi alırsınız. Şakın hesabınıza yüklü bir rakam yatırıp da başvurmayın. Ben hesap bakiyem -‘deyken başvurmuştum. Bunun yanında kredi kartınız varsa bunun da ekstresini ekleyebilirsiniz. 2-3 hafta içinde sonuçlanır.
lionking42 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Almanya her konuda olduğu gibi bu konuda da çok disiplinli ve tutarlıdır. Belgeleri tam ve doğru hazırlarsanız ve koşulları yerine getiriyorsanız (düzenli bir iş ve gelir) vize vermekte hiç sıkıntı yaşatmaz. Ben ilk vizemi Yunanistandan almıştım 15 gün. Daha sonra İtalyadan 3 ay aldım. Daha sonra Almanya dan 6 ay aldım. En son yine Almanya ya başvurdum bu sefer saolsunlar 3 yıl vermişler.

Vizeyi aldıktan sonra da sürelere dikkat edersen, Vizeyi hangi ülkeden aldıysan ilk oraya giriş yaparsan düzenli olarak vizeyi rahat olabilirsin.

Almanya' dan vize almak zordur. Ama nasıl zordur. Türk mantalitesi ile başvurursan zordur. Hallederiz abi şeklinde istedikleri A belgesi iken ya B belgesi de aynı işi görür diye başvurursan direkt reddeder. Kurallara sıkı sıkıya uy, Almanya rahatlıkla verir vizeyi
Hocam ben istanbul üni gazetecilikten yeni mezun oldum daha diplomayı bile almadım. Sadece 3, 4 ay sigortam var bankada 16 bin civarında param var sizce şansım var mı