BUYRAK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar bazı soru işaretleri var kafamda bunlara cevap bulamadım tecrübeli arkadaşların bildiğine eminim?

1-veritabanları ne kadar veri alabilir?
2-bir veritabanındaki bilgiler arttıktan sonra o site yavaşlamıyor mu bunu nasıl çözüyorlar örnek r10 da yüzbinlerce konu var site nasıl bu kadar veriyi kaldırıyor
3-çok büyük bir veritabanı var elimde 10gb kadar bunu nasıl açabilirim hangi program ile açabilirim mssql ile açamıyorum.
4-mesela sahibinden.com daki veri tabanı çok yüksek gb larda dır site bunu nasıl kaldırıyor veyahut o veritabanını yedekleyip yeni bir veritabanına mı geçiyorlar her yıl?

veritabanı konusunda bilgisi olan veya sorularımın cevabını bilen arkadaşlar yanıtlarsa çok mutlu olurum.
Merhaba,

1) Veritabanından veritabanına değişen bir özellik. Tam net boyut söylenemez. Genel itibari ile TB'larca veri depolanabilir. Big dataya girer bu durum.
2) Veritabanı tasarımı çok önemlidir. Indexlemeler, tablo yapıları ve sunucu tarafına yığılmış olan sp(stored prosedür)'lerin doğru kullanımı ile bu yavaşlığın önüne geçilebilir. Yani en büyük etken veritabanı tasarımı.
3) Hangi veritabanına ait olduğunu bilmiyorsanız ve bir SQL dosyası ise convert edilebilir. Araçlar mevcut. Yine de o veritabanının uzantısını söylerseniz tahminde bulunabiliriz.
4) O tip sitelerin veritabanından, sunucu mimarisine kadar birçok farklı yollar izlenmekte. Normal mysql hesabı aç db kur sorgu yaz mantığında değil. Her yıl yeni veritabanına geçme durumu sanırsam devir işleminden bahsediyorsunuz. Böyle bir durumun olduğunu zannetmiyorum zira tek bir veritabanında bilgiler barındırılmıyor zaten.

İyi çalışmalar.