Sevgili kardeşim, Peşmerge ile PYD farklıdır.
Peşmerge resmi olarak IRAK askeridir. PYD ise PKK nın suriye koludur.
PKK Türkiye ismi
PYD Suriye ismi
PEJAK İran da ki ismidir.
Şimdi senin önce bunları temizce öğrenmen gerekiyor. HDP kapatılamaz şuan da çünkü siyasi parti kapatmak zorlaştırıldı ki olması gereken bu.
Ben kapatılsın demiyorum zaten yıllarca bu insanlara siyaset sahası sağlanmadığı için dağa çıktılar ancak bugün bu kişiler hem siyasi olarak hem terör desteği olarak en düşük seviyeye gelmişken
1- Türkiye Milliyetçisi Parti
2- Bir sözde solcu parti (laik vb.)
3- Bir şeriatçi parti
4- Birde ilk başta özerlik sonra yeni bir ülke isteyecek parti
bu 4 bir araya gelmesi imkansız bir araya gelmiş ve sen dönüp bana işte yasal parti desen ne demesen ne...
Ben git şu partiye oy ver demiyorum ama ortada ciddi bir problem var.
Eğer Türkiye de bahsettiğin kadar güçlü bir lider olsaydı şuan ana muhalefetin genel başkanı için millet vekilleri birleşip atacağı iftiralardan dolayı fonlar toplamazdı. Bu haberi her yerde bulabilirsin.
Yani adamlar başkanları yalan söyleyip tazminat ödeyecek diye para topluyorlar. Böyle muhalefet olur mu?
Rica ediyorum boş ver partiyi vs şöyle bi uzaktan bak neler oluyor neler bitiyor anlamaya çalış.
Ben peşmerge ile pyd aynı şey nerede dedim ?
Madem öyle tane tane anlatayım
1- Salih müslim pydnin lideridir. Türkiye`yi pek çok kez ziyaret etmiştir.
Kaynak
2- ypg = pyd = pkk dır
3- Peşmerge, kuzey ırak yönetiminin askeridir. O peşmerge, Kobaniye ypgye yardıma gitmiştir.( bir önceki maddede ypg=pkk olduğu bilgisini vermiştim ) Bunu da bizim ülkemizden geçerek yapmıştır.
4- Bana yazdığın mesaj içerisinde genel başkanınınz pydyi destekliyor dediğin için 1. madde de kimin destek verdiğini belirten bir haberi direkt AA kaynağı olacak şekilde ekledim
5-pkknın hapisteki liderinin kırmızı bültenle aranan kardeşini seçim öncesi kürtlerden oy toplayabiliriz endişesiyle kim devletin resmi televizyonuna çıkartmıştır ve karşı adaya kürtlerin oy vermemesini söyletmiştir ?
Kaynak
Sonuç olarak pkk konusuna ek olarak yıllarca tüm uyarılara rağmen fetö ile kolkola yürüyenler daha sonra yine karşı tarafı fetöcülükle suçlamıştır.
Ben de senden partileri unutup yukarıdaki yazım ışığında neler olup bitiyor anlamaya çalışmanı rica ediyorum.
20 yıldır ülkeyi yöneten adamların ülkeyi ne duruma düşürdüğünü anlamak gerekiyor