Merhaba;
1) Dernek başkanına ait yer, adı üstünde, dernek başkanına ait.

Dolayısıyla derneğin burayı tapu sahibinden (tapu sahibi başkan ise ondan) kiralaması gerekiyor. Ama burası mesken ise yukarıda belirttiğim üzere diğer kat maliklerinden muvaffakat alınması şart.
2) Evraklar hazır olunca Valiliğe bağlı olarak çalışan İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü'ne başvuru yapıyorsunuz.
3) Kapanan dernekle aynı isimde kurulabilir diye biliyorum. Yine de en doğru cevabı İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü'nün Kuruluş bürosu verebilir. Onlara telefon ile ulaşarak bilgi alabilirsiniz.
4) Dernek unvanınızda ORG kelimesinin geçmesine gerek yok. "Paylaşanlar Ekibi Derneği" unvanıyla kurarsanız da paylasanlar.org.tr alan adını satın alabilirsiniz. ODTÜ, bu noktada tüzükte yazılı olan unvana bakıyor.
5) Bahsettiğiniz 7 üye kurucu üyeler olacak. Ama sonrasında bu derneğin bir yönetim kurulu ve denetim kurulunun oluşturulması gerekiyor. En az 5 kişilik yönetim ve 3 kişilik denetim kurulu olması gerekiyor. Bir de bunların aynı sayıda yedekleri var. Toplamda en az 16 kişi olunması gerekiyor yani. Bunlar ve burada görev almayan diğer (düz) üyeler ise genel kurula katılan ve derneğin en üst organı olan genel kurulda söz/oy hakkı olan kişileri oluşturuyor. Örneğin 5+3 asıl, 5+3 yedek olmak üzere toplam 16 üyeniz var. 30 tane de normal üyeniz var. Toplam 46 kişilik bir genel kurul katılımcınız var demektir. Tabi genel kurula hepsi katılmayabilir. Genel kurul başka detaylara sahip olan bir konu. Burada şu an için o konuya girmeye gerek yok. Baya detaylı çünkü.
6) "Halka hizmet edecek bir dernek kurmak istiyor" demişsiniz ilk mesajınızda. Gelir olmadan bu hizmet nasıl gerçekleştirilecek? Gelir elde edilirse deftere kaydedilmesi lazım. Hizmet gerçekleştirilirken yapılan masrafların da fiş, fatura vb. belgeler ile giderleştirilmesi lazım. Ve tüm bunların işletme defterine kaydedilmesi lazım.
Dernek başkanına ait home ofis olarak görünen bir mesken var. Oranın tapusunu göstererek oranın adresine kurulabilinir mi ?
Diğer cevaplar için teşekkürler.
Antalya'da bu siteyi inceledim yukarıdaki sorularıma tam cevap bulamamıştım teşekkürler. Kurulum için evraklar hazır olunca nereye başvuruyoruz ?
- Harika şu e devlet linki baya aradım. Şimdi ben Paylaşanlar Ekibi diye dernek kurmak istiyorum ve böyle bir dernek adı var (muhtemelen kapanmış çünkü hiç bir sitede bilgisi yok yada resmi sitesi yok). Aynı isimle başka dernek kurabilirmiyim ?
- Kapanan Dernekler'de orada sorgulandığında çıkıyor mu ? Birde diyelim Paylaşanlar Ekibi ORG diye dernek kursam paylasanlar org.tr adresini alabilirmiyim ?
- 7 Üyenin hepsi yakın arkadaş yada akraba olacağı için kuruluşta yada kapanışta bir sorun olacağını düşünmüyorum. Gelir / Gider gibi hiç bir kayıt olmayacak en fazla üyelerden temsili amaçlar 10 TL gibi bir ücret alınabilir. O yüzden defter tutarım diye düşünüyorum