Forumda bu ara sıkça gördüğümüz bir konudan fikir almak istiyorum.
2 gündür araştırıyorum ama ilk ağızdan duymak daha iyi olacaktır.

Şahıs şirketi açılışı, gerekenler falan filanlar tamam. Fakat;
Örnek veriyorum tapusu bize ait olan ( babama ) evi home office göstererek açtığımızda stopaj vermiyoruz ama eve alınacak beyaz eşyaları gider olarak gösterebiliyor muyuz?
Müşteri ile görüşmeye gidecem veya bilgisayar almam gerekiyor, ofis malzemesi gerekiyor bunları gider gösterebiliyor muyuz ?
Aylık ortalama hiç satış yapılmasa bile 1K gideri var deniliyor. Ben 2K kredi borcunu ödeyip eşime ve kendime güzel bir hayat için birikim yapmaya çalışırken elime kalan parayı da şirkete harcamak istemem şahsen.
Tamam ülkemiz gelişsin VATAN MİLLET SAKARYA ama ben borcumu ödeyemeyip zor duruma düştüğümde Devlet Baba gel oğul sıkma canını borç mu olurmuş baba oğul arasında demeyecek.

( Gider olarak göstermekten kastımı anladınız sanırım, bir avantajı olur mu firmanın? )
Mevcut düzende sineğin yağını vergi olarak vermemiz gerekiyorken o sineğin derisinin peşine düşerim. Ben hayat standartlarımı yükseltmek için iş + ev olmak üzere günde 16 saat çalışıyorsam ve bunun vergisini vereceksem o sineğin derisini almazsam gözüme uyku girmez

2. olarak adi ortaklık şahıs şirketi gibi bir şey gördüm bugün bir konuda.
Bunu 1. dereceden aile bireyleri ile yapabiliyor muyuz?

Toparlayacak olursak,
DİYELİM Kİ;
Şahıs şirketimi açtım vergimi veriyorum satışımı yapıyor faturamı kesiyorum fakat bu sistem sadece kara mı ortak?