Merhaba arkadaşlar, okumanızı tavsiye ediyorum benim gerçek adsense hikayem...
bundan bir iki sene önce 2018 mayıs ayında, bir web site açtım. web sitemin konusu ekonomi üzerineydi. daha doğrusu hikaye şöyle başlıyor;
Dediğim gibi 2018 mart nisan aylarında bankalarla biraz alıp veremediğim konular vardı. kredi çekmiştim. onu sadece 1 gün geçiktirmiştim fakat sanki bir aydır ödemiyomuşum gibi günde 3 mesaj attılar. bende bankayı aradım bir türlü bankaya ulaşamadım. yani müşteri temsilcisine ulaşamadım. onu tuşla bunu tuşla bir türlü istediğim sürede müşteri temsilcisine bağlanamıyordum. gıcık oldum. sonra internetten atıyorum yapıkredi bankası müşteri hizmetlerine direk bağlanma diye arattım. sonuçlarda direk bağlanacağım neleri tuşlayacağımın yazılı olduğu bir makaleye denk geldim. denedim oldu. çok hoşuma gitmişti.
nisan ayın bankaların genelinde denedim. her banka için bir sürü makale vardı. hepside sonuç odaklıydı. bu olay o kadar çok hoşuma gitmişti ki dedim ki kendi kendime bende böyle bir site açacam.
daha önce kodladığım ve tasarımı alt yapısı tamamıyla bana ait olan blog sitemi buna göre uyarladım. web sitemi açmıştım. blog sitemi kurdum.
sitenin kategorileri ise aynen şöyleydi ;
- Konut kredisi
- Taşıt kredisi
- İhtiyaç Kredisi
- Müşteri hizmetleri
- başarı hikayeleri
- mikro ekonomi
bu altı kategoride inanılmaz derecede kendim makaleler yazdım. yazdığım makaleler genellikle 700 800 kelime ve üstüydü. her kategoride en az 5 - 6 makelem vardı. yaklaşık 30-35 de makale etmişti. siteyi açalı 10 gün oldu olmadı hiç ziyaretci gelmezken birde baktım ki google analitikden bana google aramalarından 3 - 4 hit gelmeye başlamıştı. hiç seo ile ilgilenmemiştim. siteyi açmıştım makalelerimi girmiştim. iç seo vardı ama hiç dış seo yapmamıştım.
dış seo için sosyal medyadan tutun tanıtım yazılarına katar bir çok yerde siteyi tanıtmaya gittim. 10 gün hiç makale girmemiştim. 10 gün sonra google analizi açtım ve heyecanla ne kadar hit geliyor bakıyordum. nerelerden geliyor hangi kelimeden geliyor sürekli inceliyordum. aklıma hiç google adsense gelmiyordu. çünkü adsense hakkında hiç birşey bilmiyordum ve R10 da hep ban görüyordum hep bir sorun görüyordum google adsense ye gelsin lanet gitsin beddualar hep bu şekilde okuyordum

3k paramın üstüne yattı 5k hesabım banlandı. hep böyle konulara denk geldim.
20-25 gün sonra sitede bir hareketlilik oldu. seo canlandırdı. hit geliyordu. günlük 100-150 tekil kişi geliyor iletişim bölümünden sanki ben bankaymışım gibi benden krediler hakkında siteyi ziyaret edenler bilgi istiyordu. tabi ben çok heyecanlandım.
R10.net de hemen bir ilan açtım. web sitem uçtu gelin reklam verin diye

Allah razı olsun bir kaç kişi hemen yazdı. aldığım ilk paralardı bunlar. hemde 1 ayda. toplamda 250 TL lik reklam satışı aldım. dedim ki kendi kendime hiç de google adsenseye muhtaç değilim.

demez olaydım. meğer google adsensede ne paralar dönüyormuş
2018 mayıs ayının ilk haftasında Google Adsenseye hiç umudum olmadan ya kabul edilirse diyip başvuruda bulundum. ertesi gün baktığımda google adsense onaylanmış birde sitede reklamlar gözüküyor. şaşırdım. pek ilgilenmedim. reklamlarla sitede dönerken ben makale giriyordum. nede olsa adsense banlanacak diyordum. niye öyle diyorsam işte!
aradan bir hafta geçti google adsenseyi açtım. bir baktım bir haftada 250 tl para kazanmışım

halbuki ben bir ayda reklam gelirinden 250 tl almıştım.

Google adsense panelimde bir kaç uyarı çıkmış. yok işte ads.txt yok işte fatura bilgileri hesap bilgileri vs. hepsini çözdüm. sonra makale girmeyi tekrar bıraktım

artık komple adsenseye bakıyordum siteme bile bakmıyordum

TBM 0,5 ile 5,5 Tl arasında gidip geliyordu. çok şaşırmıştım. aradan 15 gün geçmişti pinde geldi pini girdim. banka hesap bilgilerimi girdim ve hiç unutmam google adsense bana hesap bilgilerimi girdiğimde google irlanda hesabından 0,98 Tl para göndermiş hesap doğrulamak için.

ilk adsenseden parayı böyle aldım. Allah Allah dedim ya

sürekli tık sürekli gelir bakiyem artık 1100 tl civarı oldu. haziran ayının 1 inde hesap kesinleşti ve hiç bir kesinti yapmamıştı üstüne birde 0,38 kuruş ekleme yapmıştı. r10.nete girdim ve adsense ödemelerine baktım. bir konu açılmış mayıs ayı ödemeleri kesinleşti diye. herkez benden bu kadar kesti şundan o kadar kesiti yazıyor. utandım bana eklemiş yazamadım
ne oldu ise haziran ayının tam ortasında 16 sında oldu. 1 tıka tam tamına 78 tl para verdi. tam 78 tl diyorum arkadaşlar tam 78 tlllll

*** dedim korktum.

neoluyor dedim. sonra ben makale yazmaya devam ettim. sürekli makale giriyordum. google adsenseye bakıyorum en düşük tbm 50 tl

haziran ayının 16sından sonra günlük 1000 tl ve üzeri para kazanıyordum. haziran ayının tam 25 inde 1127 tl para yattı mayıs ayının parasıydı. temmuz ayının birinde hesap kesinleşti 18.974 tl para kesinleşti. kesinti ise yine yok denecek kadar azdı tam 0,41 tl kesinti yapmıştı. temmuzun 27 sinde bu parayıda yatırdılar temmuz ayı da bitip ağustos ayında yine kesinleşti bu sefer ki bakiyem 37 bin tl idi. bir blog sitesi ve bu blog sitesi sadece 4 aylıktı. inanamıyordum. araştırdım şirket kurdum adi ortaklı şahıs şirketi. vergimi ödedim. ağustos ayının 26 sında olanlar oldu

ilk mail geldi ödemeniz yapıldı banka hesabınızı kontrol edin diye sevindim tabi ilk. ardından bir mail daha geldi peş peşe oldu bunlar hesabınız politika ihilalleri nedeni ile banlanmıştır. diyordu. para yatmayacak diye o kadar korktum ki dedim battım ben ya şirkette açtım ne yaptım ben dedim ya

ama korktuğum gibi olmadı para yattı şirketi kapattım. hevesimi kırdı ve siteyide kapattım. o kadar emek boşa gidiyordu. ki biri yazdı. reklamlar neden dönmüyor hocam dedi. bende banlandım dedim. bana dediki siteyi sat. 15 bin tl veririm dedi. inanamadım. anında verdim. site hala açık ve sitede hala reklamlar dönüyor.
peki ne olmuştu?- ben farkında olmadan niche konu bulmuştum. ve tık başı maliyet bundan dolayı yüksekti.
- banlanma sebebime gelince ortağımın eşine söylemiş bu kadar kazanıyoruz diye anlatmış ona bu işlerin nasıl olduğunu yengemizde sağolsun destek veriyorum diye ortağımın adsenseye girip çıktığı pc den reklamlara aynı günde 27 kez tıklamış.

- ne yaptıysam ne ettiysem geri açamadık adsenseyi. ortağım o ay benden sadece benim zorumla 10 binlira aldı. kabul etmiyordu çünkü onların hatasıydı. ama ne olursa olsun oda emiğini almak zorundaydı bence çünkü zaten ortağım çocukluk arkadaşımdı.
- başka denemelerim oldumu? elbette oldu. fakat aynı kazançları tutturamadım.