AlfaOis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 yıl olmuş @Act; düşünceleriniz ne yönde değişti hocam bende şuan başlayacağım, java, flutter ya da react native arasında kaldım gönlüm direk olarak javadan yana ama gelecekte çok yerde karşıma çıkacağı için flutter ı da bir yandan düşünüyorum. Son tavsiyeniz nedir arada kalan birisine.

@colincox; avatarınızı sanırım sonradan değiştirdiniz, flutter a başladınız mı gelişim nasıl ilerledi, eğer başladıysanız pişman mısınız? Tecrübelerinizi paylaşır mısın hocam.
Merhabalar hocam,

1 yılda öyle flutter yalayıp yuttum denemez, bende bir süre ara vermiştim son 1 aydır tekrar cidid ilgileniyorum birkaç proje geliştirdim küçük vs. Düşüncelerim şu şekilde, bir ay önce civarlarında v1.12.13+hotfix.5 adında kararlı ve iyi bir sürümü yayınlandı(artık web desteği de var, mobiller ile birlikte webe de aynı projeyi çıktı veriyor, fakat çok başlarında). Sürekli güncelleme alıyor ve gün geçtikçe güçleniyor. Community'si büyük bir ivme ile büyüdü. Kod yapısı çok iyi, düzenli ve kurallı. Genel görüşüm, gün geçtikçe aynı hızlı ivmesi ile yayılmaya ve büyümeye devam edecektir. Fushia gibi bir işletim sisteminde kullanılıyor, google birçok projesine dahil etti, Google desteğini çeker mi sorusunu artık akıllara getirmeye gerek de kalmadı. RN ile karşılaştırmalarda çoğu maddede önde çıkıyor, ui ve hız konusunda ondan daha büyük şeyler vaadediyor. Kısacası, kolay bir dil değil, öğrenmeye alışmaya başladıkça çok mantıklı ve keyifli geliyor, geleceğinin de çok iyi olduğu konusu tahminden öte artık bir gerçek.

Java konusunda birşey söyleyemeyeceğim, projen çok kapsamlı ise Flutter ve RN tabiki kurtarmaz. Fakat java + swift yazıp iki projeyi ayrı yürüyüp ikisine de ayrı ayrı emek ve vakit harcaman gerekecek. Aklındaki projeler telefon donanımlarını uç noktalarda kullanmayı gerektirecek projeler değil ise Flutter'ı denemekte fayda var.