@ATASEVEN; Evet hocam spin çok etkisiz kalıyor. altı sene önce kişisel gelişim blogu açmıştım, yeni trend olmaya başladığı zamanlarda sıralamaya bile girmiyordu makaleler Altı senede google'ın da çakallaştığını varsayarsak hiç verim alınmaz şimdi. Yani o zaman sıkıntı olmayacak translate'ten sadece bilmediğim kelimelere başvuracağım zaten ya da phrase'lere. Yanıtınız için teşekkür ederim.

@PastaMalzeme; Aslında biraz da kastettiğim şöyle: artık alt başlıkların eskisine göre daha çok önem arz etmesinden ötürü çoğu sitedeki makaleler düz uzun metinden ziyade başlıklar halinde inceleniyor. Aynı formatı dümdüz çevirmek manuel olsa bile bir yere kadar fark yaratır. Örneğin https://www.entrepreneur.com/article/231235 şu makaleyi çevirsem "Adım 1: Başlık1" , "Adım 2: Başlık2" şeklinde gideceğinden tespiti kolaylaşıyor. Google bunu algılayacak kadar zeki mi onu merak ettim. Yoksa bunların sırasını karıştırsam başlıkları bambaşka yapsam önüne geçilir zaten. Teşekkürler yanıtınız için

@Sh0ck1; O zaman denenir hocam, hazır sınavlardan kurtulmuşken bir deneme yapalım bakalım Size de teşekkür ediyorum