Allah acil şifa versin.

Benim annemin de gözünde katarakt vardı. Aynı zamanda gözünde de mikrop vardı. O yüzden bayağı riskliydi. Bir kez bir hemşire tanıdığımız sayesinde aynı gün fakülte hastanesinde ameliyat sırası aldık. Fakat annem korkup ameliyat olmak istemedi. Aradan kaç sene geçti artık önünü dahi görememeye başladı. Hatta ben askerden izne geldiğimde kapıyı süpürüyormuş. Ben seslenene kadar benim olduğumu anlamadı. O gün o kadar içime oturdu ki o görüntü.

Ben askerden gelmeden ameliyat oldu. 1 ay falan vardı tezkereye. Doktor bile bu fi tarihinden kalma demiş. O kadar taşlaşmış ki katarakt doktor bu gözle sen nasıl görüyordun demiş. Şükür ameliyat olunca gözünün önü açıldı ama tabii bir süre sonra yine perde geliyor göze. Eskisine göre gayet iyi şükür.

Gençliğinde de gözünde ki mikrop yüzünden gözleri görmez olmaz. Duvarlardan tutuna tutuna dolaşırmış evin içinde. Ağlaya ağlaya akşamı edermiş. Tabii o zaman doktor nerde. Sonra bir gün sobayı yakarken, sobanın deliğine doğru eğilmiş yanıyor mu yanmıyor mu diye. Nasıl soba patlarda duman gözüne giderse gözleri açılmış birden Sanırım o mikrobu bir anda kırmış.

Bu da böyle bir hikayeydi