wp fasted cache eklentisi kullanıyorum, eklenti kendi içinde bir sıkıştırma işi yapıyor ama bu sıkıştırmalı halini taratınca
before: 266.38 KB
after: 51.10 KB
used: 19.18%
unused: 80.82%
bu şekilde değerler çıkıyor. Ama eklenti varken css sıkıştırma sonucunda nasıl aktif edeceğiz bunu ?
hocam site benim olsa şu adımları izlerdim.
*önce cache eklentisini kapatırım
*sonra sitemi test eder ve düşük boyutlu css dosyalarını siteme eklerdim
*daha sonra cache eklentisini tekrar açardım
yukarıda da bahsettim bu site öncelikli olarak css kodlarını kırpıyor yani kullanılmayan kodları siliyor yani sıkıştırma olayı farklı kırpma farklı.
sizin sitenizdeki css kodlarının %80 i kullanılmıyormuş, yani her ziyaretçi o kodları boşuna indiriyor. pc de aşırı bir fark yok ama mobilde gözle görülür bir hızlanma olacaktır bilginize, özellikle ilk açılış hızı artacaktır.
Zaten başarılı bir arayüz geliştiricisi bunları da göz önünde bulundurarak çalışmayı yapar. SASS ve JS dosyalarını genelde GULP kullanarak compress edip birleştiririz. Gereksiz satırlar silinir, uzun değişkenler otomatik olarak kısaltılır. Birden fazla aynı deyimler silinir, birleştirilir gibi gibi. Ama mevcutta bu şekilde olmayan temalarınız için bu geçici bir çözüm olacaktır. Çünkü düzenlemeye kalktığınızda işkenceye dönüşür ne nerde bilemezsiniz...
hocam değişiklik için eski yani orjinal dosyaları saklıyorum, değişikliği orinal dosyam aktifken yapıp tekrar bu sistemle kırpma yapıyorum bir kaç dakikamı alıyor. Bu geçici çözüm değil ama sadece css boyut kuçültme yani fazlada bişe beklemek anlamsız.
Sizin dediğiniz gayet mantıklı ve en doğrusu bu peki ama buradaki kaç site sahibi bunu yapabilir? yada themefrost dahil kaç tane site satan merci tam optimize site satıyor? bunlara da bakarak konuşmak gerek maalesef.
ikinci bir konu hadi diyelim sizin sizin bahsettiğiniz işi yapabilecek ehli kişiyi bulduk peki bu adam sitemizi kaç paraya optimize edecek? Yani herkes rezidansda villada oturmak ister ama nedense herkes 2 odanın üstüne çıkamıyor)) hayat var bir de gerçekleri var)
Belki de ben yanılıyorumdur çok düşük maliyete sizin dediğiniz hizmeti eklentisiz ve bahsettiğiniz kalitede veren vardır. Varsa umarım konuyu görür de fiyat verir bizde biliriz. Tabi siz bu işi ücretli yapıyorsanız sizin fiyatınızı da bilmek isterim eğer uygunsa tabi ki bu hizmeti de satın almak isterim.
Unused CSS olarak geçiyor hocam bu. Daha önce bir çok varyasyonunu denedim ama istikrarlı çalışmıyorlar haberiniz olsun dikkatli kontrol edin.
tabiki bende sorun çıkmaması diğer arkadaşlarda sorun çıkmayacağı anlamına gelmez. hocam js dosyaları içinde bunu yapan online site yada kişi bulabilir miyiz? Bildiğiniz gibi baş belası java scriptler))
ya sitem de fazlalık kod yok ya da sistem fazlalık kodu bulamıyor.
artistttt ))