Hocam tek bir dilden başlamak istiyorum işte buda flutter olsun istiyorum. Ama benim için tasarım önde gelir ve görsel olarak native uygulamanın verdiği hazdan uzak diyorlar
[QUOTE=godlessturtle0;1075560324]8 aydır tam zamanlı flutter geliştirici olarak çalılıyorum, öncelikle büyük çapta iş yapamazsın diyenlere aldırma, çünkü java objective-c ne ise flutter ve dart ta tam olarak o. uygulamalarınız native oluyor react native gibi sözde native değil yani, genel olarak kullanımı basit fakat türkçe kaynaklar çok yetersiz ingilizcene güveniyorsan başlayabilirsin. bir pm kadar yakınınızdayım
Hocam iyi yapmışsın bende şuan swift üzerinden ilerliyorum flutter tamamen saldım. benim öğrenme amacım tamamen hobi amaçlı ve istediğim şeyleri yapmak
Bende şuan karar aşamasındayım, flutter, react native ya da java ile başlayacağım son tavsiyenizi verir misiniz bu ve ya bu olmaz diye.
çok kötü bir karar vermişsiniz. Yakın zamanda flutter ile webe de uygulama yazılacak. Daha bugün seminerde anlattılar, Google bile bir çok uygulamasını flutter ile yeniden kodluyormuş. Bizzat Googleda Flutter ekibinde çalışan hanımefendi söyledi.
8 aydır tam zamanlı flutter geliştirici olarak çalılıyorum, öncelikle büyük çapta iş yapamazsın diyenlere aldırma, çünkü java objective-c ne ise flutter ve dart ta tam olarak o. uygulamalarınız native oluyor react native gibi sözde native değil yani, genel olarak kullanımı basit fakat türkçe kaynaklar çok yetersiz ingilizcene güveniyorsan başlayabilirsin. bir pm kadar yakınınızdayım
ekleme:görsel olarak native uygulamadan daha iyi gözükrcrğine rmin olun ayrıca sabit 60fps dedtrği var ve uygulamalar daha akıcı çalışıyor. flutter da atıyorum toast mesajı göstermek isyiyorsunız bunun için pakrtler var fakst istersrniz java ile yazıp kolayca fluttrra entegre edebilirsin
React Native Flux
React Native architecture heavily relies on JS runtime environment architecture, also known as JavaScript bridge. The JavaScript code is compiled into native code at runtime. React Native uses the
Flux architecture from Facebook. There is a detailed article on the core architecture of React Native here. In short, React Native uses the JavaScript bridge to communicate with the native modules.
Flutter Skia
Flutter uses the Dart framework which has most of the components inbuilt so its bigger in size and often does not require the bridge to communicate with the native modules. Dart has so many frameworks, like Material Design and Cupertino, packed inside which provide all the required technologies needed to develop mobile apps. The Dart framework uses Skia C++ engine which has all the protocols, compositions and channels. The architecture of the Flutter engine is explained in detail in Github Wiki
here. In short, Flutter has everything needed for app development in the Flutter engine itself.
https://nevercode.io/blog/flutter-vs...s-perspective/
Bende şuan karar aşamasındayım, flutter, react native ya da java ile başlayacağım son tavsiyenizi verir misiniz bu ve ya bu olmaz diye.