Mesajın tamamını okumadım ama siz miracolous ladybug cizgifilmini yayınlayarak para kazanan kişi değil misiniz? Avatarınız bile uğurböceği. Neyin başkasının ürününü yayınlamaktan bahsediyorsunuz. Forumda böyle sert tartışmalara girmeyi sevmiyorum hepimiz burada işimizin derdindeyiz ama bazı arkadaşlar fazla zorluyor durumu.
Ben animasyonu yapan firmanın cms aracılığıyla belirtmiş olduğu content id koşullarını kabul ederek farklı şekilde para kazanıyorum. Üstüne başlık açıklama etiket ayarını elle kategoriye uygun şekilde yapıyorum. Content id olsa bile adamların yeni paylaştığı videoyu hemen değil, popüleritesi azalmaya başladıktan sonra yayınlıyorum ha istesem hemen atarım bu benim inisiyatifime kalmış bir durum. Sonuç olarak kuralları ihlal etmeden, videonun orasını burasını değiştirip sistemden sıyrılmaya çalışmadan olduğu gibi şartları kabul ederek o içerikleri yayınlıyorum. Sonuç itibariyle bana gelen hitin parasını adil bir şekilde asıl hak sahibi olan firma alıyor. Bana bu konuda söz söyleme hakkına sahip olan firma belli. Ben işin kuralına uyuyor muyum? Uyuyorum. Hak sahibine de gelir ve bilinebilirlik yönünden katkı sağlıyorum. Yani benim yaptığım şeye söz söyleme hakkına sahip olan firma istediğini söyleyebilir ama o firma dışında hiçbir firma veya kişi sen bunu yapamazsın diyemez çünkü ben kurallara sadık kalıyorum. Alıntı içerikler sayesinde o reklam gelirleri geliyor ama kim kalkıp bu gelirler bana ait değil çünkü bu içerikler benim değil diyor? Kimse. Diyecek yapıda olan kişiler kendi başlarına emek vererek ekmeğini çıkarır zaten. Daha önce başka birisine de söylediğim gibi tekrar söylüyorum, kurallara uyduğum sürece kimse bana senin yaptığın yanlış diyemez.
İyi çalışmalar dilerim size.