mlbdestek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Başkasına ait olan içeriği olduğu gibi alıp koyan, hazır botlarla anlamsız çeviriler yapıp makale gibi yazılı kaynakları anlamsız şekilde kopyalayan yani kısacası emek vermeden botlarla onlarca site hesap açan kişiler sinirlenme hakkına sahip değil diye düşünüyorum. Kimse tam anlamıyla kolay kolay %100 özgün içerik yapamayabilir kabul ama onlarca yüzlerce (belki de binlerce) web sitesi kurup (elle değil botla, ki zaten bir insan bu seviyede olamaz) google algoritmasını zora sokacak yük oluşturan kişiler üstüne bu sitelere üzerinde özgünlük ve emek barındırmayan (ç)alıntı içerikleri bot-eklenti destekli rastgele veya birebir kopya düzenle bot yardımıyla açılan sitelere giriyorsa kusura bakmayın ama sadece karşı taraf suçlu olamaz. Şu hayatta ne oluyorsa açgözlülükten oluyor. Kalkıp firmanın algoritmasını zora sokacak şeyler yaparsanız tabi ban yersiniz.

Bunların dışında,

Yarın bir gün birçok reklam veren şirketler veya kişiler bu sahte siteleri görse ben bu sitelerde ürün reklamlarım çıksın diye mi para veriyorum diyip üstüne google a dava açar, bu davadan haberdar olan diğer reklamverenler de bu işin üzerine düşer onlar da google a dava açar bu sefer zor durumda kalan taraf Google olur. Tıpkı zamanında terörist videolarında büyük markaların reklamları çıkıp çok büyük yanlış anlaşılmalar oluşturduğu zaman para kazanma zorlaştığı gibi bu Pinterest olayı da böyle oldu.

Google kaliteli reklam sistemi vaat ediyor ama bu gibi bot ve eklentilerle kalitesiz siteler kuran kişiler google un vaadini baltalıyor.

Emek sonucu ortaya çıkan içerikleri emeksiz şekilde kullanıp bu içerikleri takip eden kişilerden para kazanan kişiler asıl eser sahibi olan kişi veya firmaların kazanması gereken parayı tabiri caizse çalıyor kimse kusura bakmasın.

Emek vermeyen ekmek yiyemez.

Size ait olmayan hiçbir şeyle para kazanma hakkına sahip olamazsınız. Ha eser sahibine para veriyorsanız veya eser sahibi tarafından belirlenen şartları kabul ediyorsanız o zaman uygun şekilde paranızı kazanabilirsiniz.

Bu tür olaylara iki tarafın gözünden bakınca böyle sonuç çıkarıyorum ben. Lütfen bir sisteme girerken veya bir şirketin altında çalışmaya başlarken o firmanın veya sistemin şartlarını okuyarak başlayın.

İşini hakkıyla yapan herkese hayırlı işler diliyorum.
Mesajın tamamını okumadım ama siz miracolous ladybug cizgifilmini yayınlayarak para kazanan kişi değil misiniz? Avatarınız bile uğurböceği. Neyin başkasının ürününü yayınlamaktan bahsediyorsunuz. Forumda böyle sert tartışmalara girmeyi sevmiyorum hepimiz burada işimizin derdindeyiz ama bazı arkadaşlar fazla zorluyor durumu.

FrknYLMZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim size dürüstlük dersi vermek gibi bir amacım yok. Bende geçmişte spam yaptım. Ama spam yaptığımda hesabıma bir şey olunca ağlamadım. ☺️ Zira eninde sonunda banlanacağı aşikâr bir durumdan bahsediyoruz. ☺️
Hocam konuyu gençlerin sigortasız, maaş güvencesiz çalıştırılması ve insanların yaşadığı stress bağlamında açtım ama beğenmiyorsan kullanma diyen arkadaşlar yüzünden azıcık öfkelendim. Sürç-i lisan ettiysem affola. Daha da konuya birşey yazmayacağım diyeceğimi hatta abartıp fazlasını demişim zaten.Herkese saygılar.