bu olayda konuya acan arkadasa yuklenmek yersiz.

ikinci el aracin, sifirindan pahaliya satildigi bir ulkedeyiz, olur da bir sazan bulurum diye.

yurtdisindaki dolar uzerindeki saatlik calisma ucretini tl ye kiyaslamakta yanlis, turkiyede calisiyorsan turkiye ekonomisine gore davranmak zorundasin.portakalin kg i 3 tl ye satiliyorken bir dukkanda, yan dukkan bunu 4 e 5 e satabilir bir nebze, ama 50 tl ye satiyorsa orada bir problem vardir, ama bunu satmayi beceriyorsa o ticari zekadir, tebrik eder gecersin, lakin bu pek yasanmiyor.

forumda genel olarak sorun sudur ki, herkes kendi isinin ederini bildigi halde x5 deger biciyor. e haliyle saka gibi teklifler cikiyor ortaya.

begeni kasacak yorumlara gerek yok, isveren ve isarayan iki tarafta tamamen kurnazlik pesinde oldukca bu sekilde devam eder.

dunyanin sahte bal uretimi yapilan ender ulkelerinden biriyiz, belki de tek ulkesiyiz. bizim insanimizin zekasi kisa yoldan zengin olmaya calisiyor her zaman.

en son gecenlerde bir kose yazisi okudum, kose yazisini yazan genclerle muhabbet ettim diyor, gencler sunu diyormus, asgari maas alip napacagim, calismayayim daha iyi, e senin cebine yemek parasi, disari cikma gezme parasini kim verecek ? 30 yasinda adamlar annesinden babasindan para aliyor, cok garip geliyor bu durum.

universite okuyan herkes universiteye gitmek icin universite okuyor,ulkedeki fakulte sayisi cok fazla ve devletin burada bariz hatasi var, bu hatayi gormek yerine, bana ne bana ne devlet fakulte acmis ogretmen olucam kontenjan versinler diyerek ilerlenmez, devletin kendi bunyesinde bu kadar kisiye is verecek gucu yok ornegin. ama gencler bunu kabullenmek istemiyor, o kadar narin yetismisler ki, her seyi oyun saniyorlar.