Arkadaşlar bugün 12 yıllık hesabım banlandı, ve en ufak bir uyarı almamış hesaptı, yıllardır yüksek ödemeler aldım ve spamla ilgili en ufak bir faaliyet içinde olmamıştım.
Ayın 11 inde websitelerimden birine ait içerik Pinterestte viral oldu ve günlük 2k-3k arası bir trafik oluşturdu, içerik kaliteli ve keywords değeri yüksek olduğu için RPM değeri 2 civarıydı.
Yıllardır Pinterest ve google üzerinden ziyaretçi alır sitelerim fakat ne olduysa anlamadım bugün gelen bir mail ile "
Your Google Publisher Account has been disabled"
Şoke oldum resmen.
Sebep ise birçok arkadaş ile aynı gözüküyor:
For Ad Exchange Publishers:
- Ad Exchange account disabled for invalid traffic
İçerde 21K para vardı, ayrıca bu ayın kazancı.
İtiraz maili oluşturdum, trafiğin nasıl geldiğini ve link bilgilerini verdim, cevap geldiği takdirde sizlerle paylaşacağım.
İtiraz maili gönderip cevap alan arkadaş varmı aramızda acaba?
Not: ikinci bir adsense hesabım dahi yoktur. Pintopin tarzı ve benzeri herhangi bir sitem yoktu.
Önüne gelen pinterest trafiğine suç buluyor.
Açıkça dürüstçe bütün detayları yazın ki milleti korkutmayın.
Ticaretinize baktım 22 kasımda ninja pinterest bot lisansı almışsınız. Alakalıdır değildir bilemem ama belli ki pinterest spam işine girmeyi denemişsiniz.
Siteniz saldırı almış olabilir, reklamlarınız aşırı derecede şikayet almış olabilir.
Sonuçta çoğu adsense hesabı banlanması manuel yapılan bir işlem değil, botlarla kontrol edilip hesap kapatması tetikleniyor.
Son sözüm buradaki sallamasyon birşeyler de yazıp ortalığı bulandıran kişiler de var.
Adsense'te yıllardır olan herkes adsense'in sinir uçlarını az çok tahmin edebiliyor.
Sitenizde reklam yayınlayan kodu yerleştirdiğinizde sitenizle ilgili sizden daha çok şey biliyor google.
Yok ondan yok bundan diye düşünmeye de gerek yok.
Saldırı ve şikayet dışında ban yenildiyse bilin ki ciddi politika ihlali yapmışsınızdır.