Piyasada genel olarak bir tutarsızlık var buda adına serbest piyasamı diyelim başka birşeymi anlamadım gitti. Birde adamına denk gelmemişsiniz. Aynı yazılıma birden çok farklı teklif gelmesi gayet normal tabi bunu sizin için söylemiyorum genel olarak söylüyorum.
Adam temiz kod yazar profesyoneldir. Sistem için ilerisini düşünür oluşabilecek bütün ihtimalleri değerlendirir. Buna hız/trafik/sorgular vs herşey diyebiliriz.
Pahalı yapar.
Kimiside var spagetti kod yazar veya yazmaz kopyalar.
Ucuz yapar arkasında durmaz bir gün ofis taşır(olmayan ofisin neyini taşıyacaksa),Birgün hastalanır,Bir gün kazar
Birde çok komplike sistem yazdırmayı düşünenler oluyor sıfırdan tasarım dahil 1000 TL bütçeli bunu söyleyende kendisi yazılımcı iş yoğunluğundan yazamıyormuş. Halen r10'da konusu mevcuttur belki geçmişe bakınca görebilirsiniz.
Mesela Bir işlem yaptırmak istiyorum bot ile ilgili kendim uğraştım halende yapamadım adam direk 100 tl yaparım dedi. Şaşırdım buyur yap 200 vercem dedim sonra abi biz bunu yapamayız daha işi görmeden teklif verenler varmış. Dedim neden peki teklif veriyorsun bizde standart fiyat diyor

Yani anlayacağınız çoğu teklif veren bile neye ne için teklif verdiğini bilmiyor. Bu durumu gerçekten yaşadım.
Aynı konum adam teklif vermek için whatsapp istedi ne istediğimi sordu anlattım yapabilir misin ? dedim yaparım dedi. Tamam yap buyur dedim diyor yoğunum şuan yapamam ne zaman yaparsın yoğunluğum bitince o zaman neden teklif veriyorsun. Sonra adam ile muhabbette konuyu yapacağını söylemişti yapmadı veya yapamadı diyelim. Sonra konu ile ilgili fikir alışverişi sohbet adı altında yaptık.
Benim kendisinden hiç bir talebim olmadı işte en son konuyu kapattık. Daha sonra konuşmanın sonunda abi 250 uygun mu? Dedim ne 250 isi işte diyor sana konunun açıklamasını yaptım nasıl yapacağımı anlattım 250 TL At gerisini sen yaparsın. Güldüm şaşırdım
Yani anlayacağınız türlü karakterde insanlar mevcut. 2 Basit form yapmak için 1000 TL isteyende olur. E-ticaret yazılım yaptırmak isteyen ve kendiside yazılımcı olduğunu dile getiren iş verenler 1000 TL'ye yaptırmak isteyenlerden çıkabilir.
Ama şöyle birşey var. Ne kadar yoğun olursam olayım

Kendi yapabileceğim bir işi bir başka yazılımcıya yaptırmam. iyikide sizde öyle yapmışsınız. Sonuçta 2 basit form en baştan basit olduğunu düşünmüşsünüz kendiniz yapcaksanız o zaman
r10'da çok kailteli işler yapan arkadaşlar var önemli olan denk gelmek.