Adsense'den 2. hesabım ban yedi. 2 hesapta geçersiz trafikten dolayı.
İlk hesapta tam 27bin lira kaptırdım.
2. büyük adsense hesabıma bazı takip sistemleri kurdum. İstatistikleri ve logları depoladım.
Olay şöyle gerçekleşti.
Siteler pintopin
1 hafta önce tıklama oranları arttı. Öyle ki günün ilk saati sadece sitede 4 kişi vardı ama tıklama sayısı 90'a ulaşmıştı.
Bu adsense raporlarında da gözüküyordu. 90 tıka 100 küsür lira yazmıştı ve tıklama oranı %538 gibi afaki bir rakamdı.
Bir kaç sonra adsense bu geçersiz tıklamaları geri aldı.
Ama beni aldığım loglar vardı.
Şu Şekilde saldırıyorlar :
Belli iplerden döndürerek sürekli tıklama yapan bot salıyorlar.
Öyle hızlı dönüyor ki iş 4-5 ip döndürerek her gelişinde 10 tıklama yapıyor. sadece 1 dakika sürüyor operasyonları.
Eğer siz o anda adsense hesabınıza girmezseniz google amca bu tıklamaları geçersiz sayıyor ve siliyor. Yani siz uyanmıyorsunuz bile.
Google amca bu tıklamaları geçersiz sayıp bir kenara - not düşüyor sizin adınıza.
Ama adamalar günde en az on kez salıyor bu botu üzerinize.
Ama her seferinde google amca bunları tespit edip tıklamaları ve kazancınızı siliyor.
En nihayetinde de bu işlem durmadığı için ban'ı çakıyor.
Çözüm basit :
Site ziyaretçilerini kayıt altına alıp ilk gelişinden sonraki tüm ziyaretlerinde ya da ilk 2 sayfa gösterimden sonra tüm reklamları o ziyaretçi için tamamen durdurmak.
Böylelikle ziyaretçi geldi reklama tıkladı tıkladı tıklamadı tıklamadı bir daha reklam görmeyecek tıklayamayacak.
Belki biraz gelir düşer ama gelirler sürekli kılacaktır.
Önemli not :
Pinterest ziyaretçi olan sitelerin spam pin yaptığı için adsense ban yemesi söz konusu değil. Geçersiz trafik olarak gösterilen ban sebebi sitenize gelen trafik değil reklam trafiğinden bahsedilmektedir.
İçerik yetersizliği ya da anlamsız içerikten dolayı kısıtlama yiyen ve ban yiyen hesaplar için durum farklı.
Herkese geçmiş olsun...
Bol kazançlar...