samsunweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben tam da bundan bahsediyorum. Diyelimki önümüzdeki ay da ssl i olmayanları banladı. Ne yapabileceksiniz. Google aslında iş hayatında varolmayan kuralları dayatıyor. Pinterestten hit çekmek suç mudur? Bu hangi kanunun hangi maddesinde yazıyor. Şimdi siz iş yerinizde çalışan insanlara geçen ay kırmızı ayakkabı giymiş olanların maaşını vermiyorum diyebilir misiniz? Bundan sonra kırmızı ayakkabı giyilmeyecek diye kural koysanız bile bunun hukukiliği tartışılır ama bakın onu tartışmıyorum. Forum kuralları dolayısıyla banlar gibi banlıyor google insanları. Ama forum iş yapıp ücret aldığın bir kurum değil. Google sosyal forum kurallarıyla işçi çalıştırıyor. Benim itirazım buna.
Trafik kaynakları

Belirli kaynaklardan trafik alan sayfalara Google reklamları yerleştirilemez. Örneğin, yayıncılar tıklama başına ödeme yapılan programlara katılamaz, istenmeyen e-postalar gönderemez ve reklamları bir yazılım uygulamasının çalışmasının sonucu olarak gösteremez. Ayrıca, dijital reklamcılık kullanan yayıncılar, sayfalarının Google'ın Açılış Sayfası Kalite Yönergeleri ile uyumlu olmasını sağlamak zorundadır.

Ben bunu okuduğum zaman anladığım şu "pinterest, facebook, instagram vs. gibi google'a ait olmayan başka platformlardan ücretli/ücretsiz olarak çekilen trafiği geçersiz sayar ve banlarım"

En azından trafiğinizin büyük bölümü google arama motoru üzerinden gelmeli ve içeriklerinizin tamamı %100 özgün olmalı. Öyle spinlenmiş translateli anlam bütünlüğü olmayan makalelerle adsense ile çalışamazsınız.