Çekilişli sistemler de yine size yarısına kadar bir tarih veriliyor,
Örnek veriyorum benim girdiğim projede 120 kişi içerisinde çekiliş ile girsem dahil en geç 37 ayda verilecek idi, ben de sizin gibi düşünüp bize 37inci ayda çıkar diye düşünüp, serbest planlıya girdim, çünkü ara ödemeler tarihleri öne getiriyor, ben 34 ayda alacak iken şuan 20 ci ayarlar civarında, ara ödeme yaparak öne çekerek erken almaya çalışıyorum.
Yani 120 kişilik gruba girince 120. ayda değil ortalama yarısından daha az sürede çıkıyor, evi alıyorsunuz, geri ödeyeceğiniz kadarının üzerine ipotek yapıyorlar,
Araştırdığım en iyi sistem bu idi, dediğim gibi çok düşündüm, bende sizler gibi,
Anladığım kadarıyla imece usulü sırayla herkese ev alıyorlar. Mantıken uygun. Ama işleyiş olarak öyle mi ? Ben ev sahibi olmak istiyorum gittim başvurdum diyelim. 10 senelik ödeme planı yaptım. Herşey güzel. Geldik evi almaya. Şansım yok kurada çıkmadım. Evi almak için kurada çıkana kadar bekle. Bizde bedevi şansı var gider de son kura çıkar. Herkes evini alcak sıra bize gelecek. O zamana kadar öde ödeyebiliorsan. Tabi bunun diğer durumları da var. Sona kaldın 10 sene içinde ne olup biteceği meşhul. Paranın çöp olma ihtimali hiç de az değil.
Firmanın geleceğini hiç saymıyorum bile.Ev almak öyle kısa vadeli bir iş değil ki öngörülü olunabilsin. Bu işler hep risk. Hep şans

) Ama faizsiz helal ev bunlar !!!!