teşekkürler yanıtınız için;
Şöyleki üstteki excell'i indirdiğimizde,
1- DOLOFAST PLUS % 1 + % 5 JEL ( 30 G ) ilacı için 5,92 'luk rakam var (devletin belirlediği)
--- burada kur oranı güncel kur mudur yoksa devlet bu konuda bir kuru sabitler şu rakamdan hesaplayın mı der ?
--- bunun üzerine 8% + eklememiz gerekir doğru mu ?
Diyelim böyle
https://www.ilacabak.com/dolofast-pl...jel-30-g-25038 şurada bu ilaç için 29,46 ₺ satış rakamı var ben bu rakamı nasıl ede edebilirim
teşekkürler.
Rica ederim. İnternette yer alan bilgilerin çoğunun güncel olmadığı kanaatindeyim. Devletin belirlediği tutar üzerinden eczacı hastadan ne kadar alırsa o kadar kar eder. İsterse hiç almaz ve kar edemez. Eczacıların kullandığı medulla sisteminde kamu fiyatı ve elden satış fiyatı bellidir ve sabittir. Ancak direkt satışlarda eczacıya bağlı her şey.
Elde etmek istediğiniz tutar kime göre neye göre. Karmaşık olan kısmı da bu zaten. Size şöyle anlatayım; bana bugün YYY hastalığı için XXX adında bir ilaç reçete edildi. Eczaneye gittim. Raporum olmadığı ve 25 yaşını geçtiğim için ilacın ücretini ödemem gerektiğini söyledi eczacı. Ben kamu fiyatı 160 TL olan ilaca 280 TL ödedim. Şimdi eczacı bana sattığı reçeteli ilaçtan devletten herhangi bir ödeme almıyor. Raporum ve 25 yaş altında olmadığım için. Sadece salt ilaç fiyatı üzerinden kar elde etti.