Akar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğitim konularında taktik olabilir de olmayabilr de. Bilinmeyen bir şeyi anlatmak ille de taktik vermek demek değil. Eğitim ile taktik birbirinden farklı şeylerdir ama evet eğitim konusu içinde taktik de olabilir. Ben sorunun taktik konularından kaynaklandığını, bu konuların çoğunun geçici ve illegal yöntemler içerdiğini, bunun için faydalananların çoğunun kısa sürede mağdur olduğunu biliyorum. Ancak bu bile taktik satan kişileri dolandır-ıcı olarak suçlamaya yetmez, sınırlarımızı iyi bilmek lazım.

Sen para kazanacağın bir şey buluyorsun neden paylaşasın ki... Bu dediğiniz taktik satışıdır, sebebi de belli, geçici bir şeyden çok para kazanmak. Amazonda satış yapmayı öğretrmek taktik değil, amazonda önce listelenmeyi öğretmek taktiktir. Merchant'ta reklam vermeyi öğretmek, Google Ads'den farklarını anlatmak taktik değil eğitimdir, Merchant'ta öne çıkmayı öğretmek taktiktir. Pinterest kullanmayı öğretmek, inceliklerinden bahsetmek eğitimdir, Pintopin ise bir taktiktir.

Kelin ilacı olsa lafı çok sığ bir düünceyi gösterir. İnsan hem bir sistemden kazanıp hem de eğitimini satarak daha fazla kanabilir, gayet mantıklıdır bu. Ama illegal taktik satışında durum değişir.

Ben her halukarda eğitim ile taktiğin ayrılması gerektiğini düşünüyorum ve eğitimin yasak olup olmadığına dair bir karar görmediğimi düşünüyorum. Yazdıklarım bu başlıkla alakası yok, genel olarak eğitim-taktik satışı meselesinden bahsediyorum. Yoksa kimin kimi nasıl sömürdüğünü biz de görüyoruz 12 senedir burada.
Eğitimde taktikde yasak üstad.

Skaylet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı zamanı harcamıyoruz. Ben 30-40 kitapla 1 kazanıyorsam alan adam daha fazla yükleyerek daha fazla kazanabilir. Ama neyse. Burada tartışmaya girmem bile hata.
Eğitimde taktikde yasak üstad. Udemyde eğitim satabilirsiniz.