İnsanları SEO konusunda aydınlatan(!) bazı bloglar var. SEO nasıl yapılır ve nelere dikkat edilmelidir gibi konulara değiniyorlar. Bu blogların isimlerini hepimiz biliyoruz zaten. Kim olduklarını söylememe gerek yok.

Nedendir bilinmez sürekli aynı konuları temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar. Makaleyi yazmadan önce anahtar kelime analizini unutmayın, h2 etiketi önemli, sosyal medyayı aktif kullanın, tanıtım yazısı verdiğiniz yerlerin D.A ve P.A değeri yüksek olsun, bla bla bla.. Bunu zaten tüm dünya biliyor be kardeşim! Hatta web sitesini kendi imkanlarıyla yükseltmeye çalışan esnaflar bile biliyor. Sen bize neden farklı şeyler anlatmıyorsun onu söyle! Neden kullandığın paketlerden haberimiz yok? Yüzlerce hamleyi tek bir tuşla yaptığını neden gizliyorsun bizden? Madem gizleyeceksin neden SEO bloğu açtın? Bunları anlat bize..

Kullandığın programları söylemeyebilirsin. Bunu bi nebze anlarım. Fakat bazı bloggerlar insanların doğru yaptığı şeyleri de yanlış göstererek hedef şaşırtıyorlar. Benim ayar olduğum nokta da burası. Çünkü yapılan şey hiç etik değil. Geçenlerde bitanesi yazmış "profil backlinklerin zararlı olduğunu her gün söylememize rağmen inatla profil backlink alıyorsunuz.." Neyse abi ahrefs'ten adamın backlink geçmişine baktım yüzlerce profil backlink almış. Referans olarak işini yaptığı sitelerin backlink geçmişine baktım, onlar da aynı şekilde. Madem bu profil backlinkler zararlı kendin niye kullanıyorsun? Müşterilerin için neden kullanıyorsun? Hadi kullandın diyelim takipçilerine neden kullanmayın diyorsun? Ayıp gerçekten ayıp..

Profil backlink noktasında kendimden de bir örnek vermek istiyorum. İki farklı müşterim için profil backlink kullandım. Anahtar kelimenin birinde 29. sıradan 13. sıraya geldim. Diğer anahtar kelimede ise 14. sıradan 7. sıraya geldim. Hem de sadece profil backlinklerle. Ne kadar zararlı olduğunu sizler de anlamışsınızdır umarım

Özetlemek gerekirse;
Seo'yu anlatan bloggerların -klişe şeyler haricinde- doğruları konuştuklarına ben inanmıyorum. Bu konuda sizlerin de görüşünü merak ediyorum. İyi forumlar..