...sizi gerçek lanetle tanıştıracağım!

Zevzek ergenler youtubeda kanal açıp geceleri saçma sapan video çekiyorlar. Korku filmlerinden akıllarında kalan ne klişe sahne varsa bayağılık ve ucubelik içinde canlandırıp güya gizem ve korku pazarlıyorlar.

Hollywood filmlerinde ise bildiğimiz birçok klişe sahne ve senaryonun ortak özelliği var. İlk önce son derece sıradan görünen bir aile - köy veya kasaba vardır. Bir süre burada kaldıktan, burayı tanıdıktan sonra gerçek yüzünü görmeye başlıyor, dışarıdan gelen yabancılar.

Bu saçma sapan filmler ve ergen videolarını toplasanız binlerce insan ömrü tamamlayacak kadar uzun oluyor. İnsanlar bunları izleyerek kendi ömürlerini erozyona uğraıyor. Ben ise sizden 10 dakika kadar alacağım, fakat sizi gerçek lanetle tanıştıracağım.

Cinler şeytanlar yaratıklar uzaylılar vs, bunlar işin masal kısmı. Gerçek kötülük ve lanetin çoğu ise insan tarafından yapılır. Beklediğiniz gibi psikopat, zombi, virüslü, deney kobayı falan değil. Bildiğin sıradan insan. Sen ben biz gibi yaşayan...

Evet lanetli bir köyde yaşıyorum. 3 yabancı ülke ve türkiyede 10 kadar belde gördükten sonra kendi köyümün lanetli olduğuna kanaat getirdim.

1. Köyümüzde üniversite açılınca boşta evi olanlar öğrenciye kiraya verdi. Bir kişi bile ÖĞRENCİDİR GURBETTEDİR İHTİYAÇ SAHİBİDİR diye kolaylık göstermedi. Bir evden elde edilen kira geliri, aynı zamanda Ankara Cebeci'de 3+1 kirası ile aynı. Zaten bulunduğumuz il(ve yakın çevre iller), bulunduğumuz ilçe (ve yakın çevre ilçeler)pahalı. Öğrenciye hiçbir artı değer sunmayan bu köy de zaten kendi halinde iken pahalıydı. neden öğrenciye de pahalı olmasın ki?

2. Neredeyse herkesin herkesi tanıdığı sıradan küçük bir anadolu köyü. Büyük küçük birçok hırsızlık olduğu halde hemen hiçbirinin faili yakalanmadı. Bazıları dışarıdan gelen, gelip geçerken götüren hırsızlık mesleği erbabı olmuş kişiler. Ama şunu da sorarım: Bir sebze serasından yeni dikilmiş fideyi kim söker ki? O fideyi satın alsan tanesi zaten en fazla 1 tl. Üstelik fideyi sökerken çok kolay kırılabilir, kırılan fide işe yaramaz.
ve bir sebze fidesi sadece ekilerek sulanarak gübrelenerek değer katar. satsan kolayca satılacak bir şey değil. üzerine emek vereceğin ucuz bir şeyi neden çalarsın ki?

3. Hurdacı dilenci lösev görevlisi adı altında neredeyse her gün hırsız vb gelir. Ama köyde ne kamera ne de adam bulunmadığı için kimsenin kimseden haberi yok. ama kahvehanede oturup gelen geçenin karısına kızına bakan bol bol adam var.

4. Benim çocukluğumda köyümüzde 5 tane bakkal vardı. Bunlardan 2 tanesi biraz kazıkçı ve yüzsüzdü. Bakkallar birbirine yakın, birbirlerini görecek şekilde. Bir ürün bulamazsan, veya herhangi bir nedenle bakkalın birinden çıkıp diğerine gidersen mutlaka sana olumsuz bir şey söyler. Bu iki lanetli bakkal da yılar önce kapandı.

5. Bir cafe sahibi genç, oturan ve sipariş vermeyen öğrencileri kovuyor. Gencin babası da olaydan bahsederken ÖĞRENCİ ZATEN HIRSIZ OLUR diye bir laf söylüyor. Aynı adam HACI ZATEN HIRSIZ OLUR gibi acayip lafların sahibi. kendisi köyün en ********* avantacı adamlarından biri. menfaat onun için tanrı gibidir. Çok konuşarak kendisini överek başkalarını küçümsemeyi sever. Güveninizi kazanıp sizden borç alır, geri alabilirseniz ne ala!
Uzun zamandır çok yakın olduğumuz için maalesef bu aileden çok musibet gördük.

6. Göz göre göre tarla sınırında oynama yapan insanlar var. Uzaktan da olsa akrabalar. Birkaç tarlada maalesef bu oynama yüzünden tarla sınırı bizden tarafa doğru geçmiş durumda. Bu işi yapanlar bayramda hiçbirşey olmamış gibi hiç utanmadan sıkılmadan güler yüzle bayram kutlayan insanlar. Lafa gelince dindarlığı kimseye bırakmazlar.

7. Musibet teyze, komşu tarlanın sahibi. 400 metrelik köy içi yolundan tasarruf etmek için yıllarca bzim bahçemizden geçerek yollarını 200 metre olarak kısaltmış yüzsüz bir teyzedir. kendisiyle defalarca kavga edilmesine rağmen hiç utanmayan sıkılmayan teyze.
beş on yıl kadar önce o huyu bıraktılar. Fakat bu sefer de İneklerini bizim bahçeye otlaması için bağlıyor. Defalarca uyarılmasına rağmen, hayvanların iplerinin çözülüp salıverilmesine rağmen utanmayan sıkılmayan musibet teyze!
Köylü pazarında yakanıza yakışıp bir şeyler satmak için sizi zorlayan teyzelerden biri de işte o.
Büyük bir felaket anında yokluk ve açlık nedeniyle sizi yakalayıp yiyecek olan ilk insanlardan biri o.

Yazacak çok şey var ama aklıma şimdilik bu kadarını yazdım. Konuya ilgi olursa ekleme de yaparım. İl ilçe köy adını sormayın, çünkü gerçek kişilerden ve olaylardan bahsediyorum.
Ben bu köyde son derece asosyal bir hayat yaşayan birisiyim. Hayatımda her şey olumsuz gittiği için gitgide daha asosyal bir hayatı tercih ediyorum. Tanıdığım insanların %90ı, karşıdaki insanı hemen yargılayan, hemen kusur bulan, hemen yeren, hemen olumsuz eleştiren ve yargılayan insanlar. kendileri bir şekilde işlerini yürüttüğü için sizin olumsuz durumunuzu hakir görmekten zevk alıyorlar.
Tabii ki iyi insanlar da var. Fakat ben hatırladığım 40 yıllık hayatım boyunca hep kötülüklerin ve kötü insanların galip geldiğini , baskın çıktığını gördüm.

Filmlerdeki zombiler gerçek hayatta yok, ama zombi gibi duygusuz duyarsız düşüncesiz ahlaksız açgözlü saldırgan insanlarla birlikte yaşıyoruz.

Allah imkan verir de olağanüstü bir şekilde kazanç sahibi olursam buradan taşınacağım. Buraya sadece ayda yılda bir misafir olarak geleceğim. O zamana kadar bu küçük köyde stres altında yaşamaya devam edeceğim.

Hepinize saygılar selamlar. Sahip olduğunuz değerlerin kıymetini bilin. Sizin için sıradan olan küçük değerler başkası için büyük bir nimet olabilir.