Hiç spor o bu şunu mu yapsam bunu mu kafayı yormayın. Bu işin ciddi bir kısmı en önemli kısmı beslenmedir. Önce onu bir rutine bindirmeniz lazım ki adım adım ilerleyin. Sonra parçala ve yönet taktiği, bir anda kendinizi diyetin ortasına sokmayın. Gerekirse ilk önce haftada iki gün diyet 5gün normal başlayın sonra sistem oturduğunda 2 gün normal 5gün sağlıklı beslenmeye devam sonra 1 gün serbest 6gün sağlıklı ve sonra haftada bir öğün ödül yemeği diğer öğünler sağlıklı. Ve beslenmenizi ben kalori hesabıyla kontrol altında tutmanızı öneririm ordan bakarsınız bir süre sonra yahu ben bu kaloriyi burdan alacagıma şunu yerim derken bulursunuz. Ve hayatınızı yönetirsiniz. Ben örneğin 97 kilodan 78e düştüm hedefim ideal kilom 74 ve neredeyse ayda 3kg verdim yani yavaş ilerledim. Yavaş yavaş gün geldi haftada bir gün fastfood yedim şekerli şeyler yedim gün geldi cips çerez tv yaptım. Ama az yaptım genelde sağlıklı beslendim. Sıkılmadım, kilo alınca üzülüp bırakmadım 1 aldıysam 2 vereceğim dedim. Böyle böyle ilerledim. Spor yürüyüş yapıp 100kalori verip 500 almak yerine enerjiyi az aldım kilomu verdim