ben daha önce diyetisyene gittim, farklı zamanlarda kendim de diyet yaptım. pek çok farklı şekilde kilo verdim, kilo aldım vs. çok kilolu da sayılmam, 95-105 kg arası geziniyorum. boyuma göre sırıtmıyor.

şunu söylemek isterim ki; kilo verme süreci uzun bir süreç. en önemli konu da motivasyon. size bu motivasyonu aşılayacak biri lazım. diyetisyen olur, spor antrenörü olur vs. sizin onu haftada 2-3 kez görmeniz lazım ki motivasyonda düşüş olursa bunu toparlayabilin.

örnek verecek olursak, dedim ya diyetisyene de gittim kendim de diyet yaptım. hep aç kaldım. mutsuz oldum. motivasyonum düştü.

şu anda özel bir spor salonunun eğitmeniyle birebir çalışma için anlaştık. haftada 3-4 gün spora gidiyorum. sporda canım çıkıyor, bu doğru, ama daha bir kez aç kalmadım. günde 4 ana öğün yediğim oluyor. sadece belli başlı birkaç gıdayı kestim. çay, tatlı, yoğurt ve ekmek. ve inanılmaz derecede verim aldım.

spor salonlarına defalarca üye olup, parasını verip gidemediğimi biliyorum. özel eğitmenle çalışınca ise motivasyonumu hiç kaybetmedim.