Çok müşteri için önce iyi bir ajans olmak gerek. Vizyonun iyi olursa bu tür soruları sormana gerek kalmaz zaten. Türkiye de ajansların en büyük sorunu şu 2-3 yıldır web işleri ile tanışıp insanlar hemen bir ajans kurayım edasına giriyor. Yaptığı işi bilmeden piyasayı bilmeden, bir titizlik, bir düzen, bir profesyonellik ilkesi ve daha bunların ne anlama geldiğini bile düşünmeden 3 yılda her şeyi öğrendim düşüncesiyle sayısız müşteriye çok kalitesiz ve özensiz işler yapıyorlar. Çevrenizde bakın tanıdığınız firmaların belki de %90'ı bir ajans ile çalıştım tüm işlerimden zarar ettim senaryosuna sahip. Bir yüzde vermek istemem ama vermeye kalksam Türkiye'de iyi iş yapabilen sayılı firma ismi kalır bu konuda. Ben bu işlere ilk başladığımda daha Türkiye de internet yayılmamıştı. Web sitesi nasıl yapılır bilinmiyordu ajanslar bile yoktu. Halen bir ajans açmadım. Ne kadar profesyonel olsam da bu işi hiç bir zaman yapmayı tercih etmedim. Çünkü yaptığım işi düzgünce yapabileceğim bir ortama sahip olmak isterim önce. Yani fikren ve tecrübe olarak da yoğrulmuş olsan bile bu yetersiz kalıyor. Şartların da çok iyi olacak. O yüzden bence bir ajansın kendini, yaptığı işleri, vizyonunu, çizgisini, tecrübesini ve şartlarını bütünüyle sorgulayıp önce en iyinin de eniyisi nasıl olabileceğine bakması gerekir. Daha sonra zaten müşteri nasıl gelir sorunu o kadar basit bir hale gelirki bu soruyu sormaya gerek bile kalmaz. Yazım sertmiş gibi gözükebilir ama tecrübelerim ile ilgili tamamen dostane yazmaya çalıştım insanları pohpohlamayı da pek sevmiyorum dürüst olmak daha önemli.