hayatimda bu kadar basit bir koruma görmedim. Bir sürü acik noktasi var
1- ister redgate ile ister baska bir sey ile obfuscate edin (bunun ismi sifreleme degil, kod karistirmadir, sifrleme bambaska bir sey, terimleri karistirmayin), yine cözülür
2- yaptiginiz exe bir proxy gibi davraniyor ama lisans kontrolü basit bir if-else ile yapilmis
3- lisansi olan biri, dosyayi kendi bilgisayarina indiriyor (kurulum_otomasyon.zip), adam alir bu dosyayi internete koyar, o zaman da bu lisans programi da bi halta yaramaz.
4- else koydugun hata bile yanlis, o hatanin downloadfile kismda try-catch de olmasi lazim, else'deki hata,girilen key'in yanlis oldugu ile ilgili olmasi lazim,baglanti ile bir ilgisi yok

kisacasi, orta düzey bir .net yazilimcisi bu mantigin hic bir ise yaramayacagini bilir. Emeginize saygi duyuyorum ama ilk mesajinizda sanki cok saglam bir yolmus gibi sunmaniz yanlis. Aksine benim gördügüm en gereksiz, en basit koruma yöntemi.

Yazdiklarimi sahsiniza yönelik bir elestiri olarak almak yerine, kendinizi gelistirmeye vakit harcayarak daha profesyonel lisanslama sistemleri gelistirin. @oguzhane; nin dedigi gibi sunucu tarafli olmali. Ki bu da yetmez, anahtar-kilit seklinde olmali. Yani gelen bilgi (anahtar), o kilidi acabilecek ve o kilit acilmadan programin calismasi mümkün olmayacak sekilde olmali. Cok degisik türlerde koruma saglanabilir. Mesela bizim mobile projemiz (xamarin)'de obfuscation bile yok.. Kodlarini okumak isteyen adam istedigi gibi okusun. Ama lisans kontrolünü gecmesi mümkün degil. Lisans bilgileri olmadan da program user ya da factory modda calismaz cünkü oradan gelen bilgilere ihtiyaci var. Bir nevi kod tamamlama diyelim.