Deprem master planını falan bilmiyorum ama kentsel dönüşümde çok büyük oranda projeler var... Yetmiyor. Fatih'de 10 senedir bekliyoruz. surdibindeki ya da dışındaki nispeten risk durumu içeriye göre düşük yerlerdeki dönüşüm dışında bir şeye başlanamadı daha. Kanal açmakla aynı şey değil. Adamı evinden çıkarıp başka bir eve koyan lazım. İş bittiğinde de evinin yerine aynı şartlarda bir ev verebilmen lazım. 50.000 konut demek 200.000 insanla anlaşabilmek demek, anlaşamıyorsun, sebepleri çok. Bu insanları sokağa da atamazsın. İş sadece bir proje çizip ev yapmak değil. Yani meselenin tüm alakası ona harcanacak para değil. Fatih'de oturuyorum, kentsel dönüşümü bekliyorum. Ama biz daha binada bir mantolama için 10 kişi bir araya gelip anlaşamıyoruz. Son depremde taşıyı kolonlarda oluşan çatlakları tamir etmek için 14.000 lira fatura çıkarıldı, 10 daire bir araya gelip bunun üzerinde anlaşıp güçlendirme yapamıyoruz... Değil ki buradan taşınıp, burayayeni bir bina yapılmasını bekleyelim. O zaman ne olacak, denecek ki burada sana 10 daire değil 8 daire izni veriyoruz, 10 aile yiyin birbirinizi. Bu işler kolay değil arkadaşlar.

Bu arada, Karşıyaka Bostanlı Yıllar'da da evim var, İzmir'in en güzel yerlerinden biri, en güzel binalarından biri, ama 40 senelik bina... Orada da bekliyoruz, her yerde aynı sorun.