Yaklaşık 9 senedir e-ticaret piyasasının içindeyim, sıfırdan stajyer olarak depoların tozunu yutarak başladım bu işe. Markafoni, Slazenger, Roman gibi büyük markalarda çalıştım, yöneticilik yaptım. Sektörde ulaşamayacağım firma ve yönetici çok fazla yoktur, bu konuda bağlantılarım iyidir. Cesaret edip daha bu sene danışman olma kararı verdim. Genel olarak e-ticareti a-z ye bilmeniz gerek. Sektörü çok iyi tanımanız gerek. Piyasadaki yazılım firmalarını çok iyi bilip aranızı iyi tutmanız gerek. Piyasada yeri geldimi bir telefon ile iş bitiriyor olmanız gerek. Bu seçenekler uzar da uzar.
Müşteri ne mi ister?
Müşteriler her zaman imkansız olanı ister, dur önce bir kazanalım sonra yatırım yapalım ister, vermeden kazanmak ister, ürününü koyar koymaz satmak ister.
Yukarıdaki maddelerde uzarda uzar hocam
Siz ne mi yapacaksınız, işte asıl mesele bu

Saatlerce anlatacaksınız uygulama yapacaksınız yeni çözüm ortağı firmalar ile müşterinizi tanıştıracaksınız ( ads, kargo, kutu ambalaj vb ) bu süreçlerde köprü olacaksınız, en uygun fiyatlar ile hizmet aldıracaksınız, rakip analizi ile kimlerle savaşacağını söyleyeceksiniz kısacası eşimle sorunum var dese yeri gelince onu bile çözeceksiniz.
E-Ticaret danışmanlığının bir üst sınırı yok sürekli kendinizi güncel tutup istekler doğrultusunda çözüm sağlıyor olmanız gerek. Bunları yaparım derseniz bizde sektöre hoş geldiniz deriz hocam
umarım bir nebze olsun anlatabilmişimdir.