Piyasada hak ettiğini vermeyen kim varsa aç kaldığına şahit oldum. Yaptıracağı işe değerini vermeyenin işi değersiz oluyor, çöp oluyor, işe yaramaz oluyor. O yüzden boşa küçük küçük harcayıp kendilerini zarar ettiriyorlar. Bu düzen böyledir.
Bu doğru! Size katılıyorum. Yorumunuza ek yapmak istiyorum.
ilanda da fiyatta da herhangi bir gariplik yok, isteyen istediği fiyatı yazmakta, isteyen de o fiyatı kabul edip yapmakta serbesttir.
forumdaki bir arkadaşım şu cümleyi kurmuştu "20 TL bir liseli için çok büyük para".
İsteyen istediği fiyatı yazmakta serbest değildir. Asgari ücret neden var? Siz bir işçiyi işe alıp 300 lira vererek tam zamanlı çalıştıramazsınız. (resmi yollardan) Çünkü, bunun sonu 16 saat çalış ve sana bir yemek vereyim tarafına kadar gider. Mesele aynıdır. Hem neyine yetmiyor ki sadece bir öğün yemeğe doğru geri gidersiniz.
Eğer piyasayı düzenlemezseniz emekçinin kolunu kesersiniz. Örneğin; 100 kelimelik bir makale ücretinin en az 1,5 lira olmasını destekliyorum. Çünkü, taban fiyat koymazsanız biri gelip 50 kuruşa yazarım diyor. Piyasayı ve diğerlerini aşağı çekiyor. Diğerleri çok az kazanırken, bana bir şey olmaz diyemezsiniz. Çünkü, çok kazananları da aşağı çekerler. Emeğini kiralayarak hayatta kalanların bu konuya çok dikkat etmesi gerekiyor. Konuyu açanı tebrik ediyorum.
Şurada bir yazı karalamıştım.
Düşürdüğünüz piyasada kendi emeğinizi kiralıyorsunuz. Kapitalizm açısından bakarsanız siz bir ürün/mal gibisiniz. Siz aslında kendinizi satıyorsunuz. Taban fiyatın olmadığı yerde, düzgün işler ve düzgün hayatlar bekleyemezsiniz.
Asgari ücret olmasa, şimdiki asgari ücret kadar bile kazandırmazlar.
Alanınızı korumazsanız köleleşirsiniz! Meslek odaları neden var? Birlikler neden var? Korumazlarsa bir döner ekmek ve bir ayrana
dava bakarlar/hasta bakarlar/fabrikada çalışırlar/makale yazarlar/kod yazarlar ve böyle devam eder.
Emeğini kiralayanlar, emeğini koruyabilmelidir. Kahrolsun sistem falan demiyorum. Piyasadaki standardizasyon sağlansın diyorum.
https://www.r10.net/off-topic/213283...ya-baksin.html yazım karalamadır. Sonuç olarak, standart sağlanmazsa emekçiler kendini özgür sanan köleler haline gelir. İnsanların, duyguları ve hayatı olduğunu unutmayalım.
Size karşı değil, konuya yönelik ekleme yapıyorum. Katkınız için teşekkür ederim.