Ticarisohbet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar 2-3 saattir araştırıyorum ama anlamadığım birkaç nokta oldu bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

1- bitcoin gibi diğerkripto paraların merkezi yok yani merkezsiz ise biz kripto parayı verme yetkisi kimin? nasıl güvenilebilir?
2- gördüğüm kadarıyla resmi bir yeri yok. o halde bize bitcoini veren site çöktüğünde/siber saldırıyla iflas ettiğinde paramız çöpe mi gider?
3- devlet yasağı geldiğinde bitcoin gibi kripto para satan siteler kimlik bilgilerimizi devlete verirler mi? çünkü türkiye'de hizmet veren siteler de var.
4- kripto para aldıktan sonra satış yapan siteye bağımlımıyız yoksa paramız o kripto para dünyasında sadece bize mi ait oluyor?
5- eğer ben ölürsem şifremde bilinmezse parama ne olur? ( ben öldükten sonra çok önemli değil de merak ettim )

vakit ayırıp aydınlatan arkadaşlara teşekkürler. önereceğinizen güvenilir siteyi de yazarsanız sevinirim.
1 - Kripto paraları kimse kimseye vermez, öyle bir yetkide yok, kripto parayı siz üretirsiniz, yada satın alırsınız.
2 - Blok zincirin iflas etme gibi bir şeyi yok hocam, en fazla portföyünüzde olan coinin değeri düşer, bunu şöyle düşünün.
Bugün 6 liradan 1000 $ aldınız, yani 6000 ₺ verdiniz, Yarın 1000 $ para belki 100 ₺ edicek, bu durumda siz zarar elde ediceksiniz, belki 100.000 ₺ edicek, bu durumda kar elde ediceksiniz, sizin dediğinize göre hesap yaparsak 1000 $ 100 ₺ yaparsa siz iflas etmiş gibi oluyorsunuz.
3- Türkiye'deki borsaların kimlik isteme amaçları farklı, devlete bildirmek falan değil tabi devlet isterse eğer Türkiye'dede herhangi bir şirket ise bu borsa zaten vermekle yükümlü.
4 - Herhangi bir kripto parayı borsadan aldıktan sonra o parayı borsada bırakmayın, kendi cüzdanınıza çekin, borsalara hiç bir zaman güvenmeyin.
5.Paranız cüzdanınızda durur, borsadaysa paranız borsada durur, tabi borsa ne kadar güvenilir, tartışılır.