Hocam cihazda takipçi analizi diye bir uygulama var ama uygulamada bu hesap hiç açılmadı. Sadece kişisel hesabımda açık ve bu uygulama ile de takipten çıkanları görmek amacıyla kullanıyorum. Bu etkiliyor olabilir mi? Mesela 1 hafta boyunca günlük attığım 8 post ise, bunun 4-5i keşfete düşüyor. Etkileşimin düştüğü haftada ise günde 1-2 adet post keşfete ya düşüyor ya düşmüyor. Takibe takip ilk zamanlar yani geçen yıl başlarında kasma yapmıştım. Yaklaşık 8 aydır hiç bir şekilde takibe takip kasma yapmıyorum. Organik büyüyor hesap. Hesabın orta yolu yok kısacası. Rakip hesaplara bakıyorum mesela. Adamın 10k - 15k hesabı var, her postu minimum 1,5k beğeni alıyor. Benim ki ise 1 hafta her post 2-3k beğeni, 1 hafta ise 300-700 arası beğeni alıyor.
Mevcut 1 mobil uygulamanızdan açık olan tüm hesapları etkiler. Ayrıca beğeniler veya yorumları değerlendirmek için postlarınız ne kadar güncel veya rakipleriniz sizden ne kadar önce benzer paylaşım yapmış. Bunları göz önünde bulundurmak gerekir. Örneğin , sizin paylaştığınız post rakipleriniz tarafından 3-5 saat önce paylaşıldı ise beğeni ve yorum sayısı az olması normaldir. Ancak ben hesabınızın gizli bana takıldığını düşünüyorum. Size vereceğim bu tavsiye ile gizli ban var ise ortadan kalkar.
1- hesabınızı gizli moda alın.
2- 1 hafta boyunca günde 1 paylaşım ve etiket kullanmayın.
3- Sonraki hafta günde 2 paylaşım ve etiket kullanmayın.
4- Sonraki hafta gizli moddan çıkın ve günde 5 paylaşıma kadar çıkın. Etiket kullanabilirsiniz.
5- Sonraki haftalarda ise post paylaşım aralığı min. 1-2 saat olacak şekilde istediğiniz kadar paylaşım yapıp etiket kullanabilirsiniz.